(FOTO-VIDEO) Peste 15.000 de ieșeni scandează împotriva Guvernului Dragnea-Grindeanu

vineri, 03 februarie 2017, 18:01
5 MIN

Mii de ieşeni sunt acum în stradă, în Piaţa Unirii şi protestează împotriva măsurilor legislative adoptate de către guvernul Grindeanu. 

UPDATE 22:43

În piaţa Unirii au mai rămas în jur de 500 de persoane. “Săriţi cu toţii şi strigaţI tare România nu e de vânzare”,  “Abrogare”, “România cere fără graţiere”, “Refuz, refuz, acest abuz”, “Bucureşti, nu uita Iaşul e de partea ta” 

UPDATE 22:32

Numărul protestatarilor s-a diminuat considerabil. Acum mai sunt în piaţa circa 1.000 de persoane. Ei scandează: “să vă fie frică, ţara se ridică”. Se plimbă prin piaţă o păpuşă care seamnă cu Liviu Dragnea şi se huiduie. Protestul a fost până acum unul paşnic.  

UPDATE 22:16

Piaţa Unirii este plină şI tot mai vin oamenii. S-a umplut şI strada şI parcarea de la Victoria. Oamenii scandează: “Păcat de sângele vărsat”, “România aplauze”, se bate din tobe, “Hoţii la închisoare, nu la guvernare”, “Cine nu sare nu vrea schimbare”. “PSD, Ciuma roşie”. Jandarmii curăţă strada. Din cauză că nu au loc, oamenii încep să plece în grupuri mici.  

UPDATE 22:06

Coloana de manifestanţi a ajuns din nou în Piaţa Unirii. Datorită numărului mare, ei nu mai încap şi se răsfiră pe străzile din jur. Se strigă: “Hoţii”, “Hoţii”, “Uniţi salvăm toată România”. De la o portavoce se cântă inmului României. Poliţia îndeamnă oamenii să intre în piaţă, nu-I lasă pe stradă. Statuia este plină.  

UPDATE 21:21

Manifestanţii sunt acum în drum spre Piaţa Unirii. Ei merg mai întăi în Fundaţie. Circulaţia se desfăşoară pe un singur sens. Şoferii îşi arată simpatia faţă de protest. Se scandează: “România nu uita, Iaşul e de partea ta”.“Nu staţi la balcoane că muriţi de foame”, “Nu vreau transport gratuit, ci pe Dragnea îngrădit”, “Domnu Dragnea nu fi trist, la Jilava au dentist”  

UPDATE 21:10

Manifestanţii se îndreaptă acum spre bulevardul Independenţei. Ei scandează: “Dragnea nu uita, ţara nu te vrea”. Cel mai probabil vor urma traseul de zilele trecute şi la final vor ajunge din nou în Piaţa Unirii. 

UPDATE 21:04

Printre oamenii din stradă au început să apară steaguri decupate în mijloc, după modelul celor din 1989 de la Revoluţie. Un capăt al coloanei a ajuns la hotel Europa, iar celălalt este în dreptul Prefecturii. Patru tramvaie sunt blocate în trafic, în mijlocul străzii.  

UPDATE 21:00

Numărul participanţilor este acum de circa 15.000 de persoane. Sunt mai mulţI faţă de ieri, dar ceva mai puţini faţă de miercuri. Pentru ca o persoană să parcurgă coloana de la capăt la celălat are nevoie de 14 minute.  

UPDATE 20:53

Protestatarii au ajuns la Hala Centrală. Ei îI îndeamnă pe ieşeni să iasă din case: Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi! Tramvaiele sunt oprite la Hala Centrală. Se strigă hoţii. Coloana se întinde din dreptul Catedrelei Catolice până la întersecţia cu Sfântul Lazăr.  

UPDATE 20:44

Coloana de manifestanţi nu s-a mai oprit la sediul PSD. A ajuns pe bulevardul Anastasie Panu. Numărul protestatarilor este de circa 8.000-9.000 de persoane. Poliţia are probleme cu tramvaiele care încă mai circulă pe traseu. Strada principală este închisă.  

UPDATE 20:33

Maşina Jandarmeriei merge în faţa coloanei de protestanţi. Manifestanţii par mult mai bine organizaţI faţă de zilele trecute, ei formează o masă compactă, nu aşa de răsfirată ca zilele trecute. Se strigă: “Hoţii la închisoare, nu la Guvernare” şi mesaje împotriva lui Liviu Dragnea. Grupuri de oameni vin dinspre Palatul Culturii, pe pietonal, în întâmpinarea manifestanţilor care au plecat spre sediul PSD. 

UPDATE 20:26

Numărul participanţilor a urcat la peste 6.000 de oameni. Mulţimea începe să se mişte spre bulevardul Ştefan cel Mare. Cel mai probabil se îndreaptă spre sediul PSD. Sunt foarte mulţI agenţi infilitraţI în rândul participanţilor. Jandarmii încearcă să ţină trotuarele libere şi le cer participanţilor să meargă doar pe carosabil.  

UPDATE 20:12

 Numărul manifestanţilor a urcat la aproximativ 5.000 şi continuă de crească. Forţele de ordine sunt mai numersoane ca niciodată, spun reporterii Ziarului de Iaşi prezenţi la faţa locului, Ei sunt infiltraţi printre manifestanţi. Traficul este blocat de către Jandarmi pe Cuza Vodă şi Ştefan ce Mare.  

 UPDATE 19:55

Peste 3.500 de ieșeni s-au adunat în Centru. Cel mai probabil, manifestanţii vor porni în marş pe străzile Iaşului, apoi vor reveni în Piaţa Unirii, cum s-a întâmplat şi în serile precedente. 

Cei prezenţi scandează „Dragnea fă o aroganţă, scapă-ne de ordonanţă”, „Hoţii Hoţii”, „PSD, ciuma roşie”, „Tăriceanu şi ai lui, trădătorii neamului” şi cer Guvernului să abroge ordonanţa prin care sunt modificate codurile penale.

UPDATE 19:20

Atmosferă ca la un meci de fotbal în Piață. Multă lume a venit cu vuvuzele și fluiere. Peste 2.000 de oameni sunt acum în Centru, „PSD ciuma roșie” este cea mai desă scandare a mulțimii.

UPDATE 19:05

Peste 1.000 de ieșeni sunt acum în Piață, iar numărul lor crește de la minut la minut. „Dragnea, fă o aroganță, scapă-ne de ordonanță!”, scandează protestatarii. La Cafeneaua Piața Unirii se distribuie ceai cald.

UPDATE 18:50

Peste 500 de protestatari huiduie actualul guvern.

UPDATE 18:30

Circa 300 de ieșeni sunt acum în Piața Unirii și scandează împotriva lui Dragnea și a PSD.

UPDATE 18:20

Ieșenii se încălzesc pentru protest ascultând de la megafon cântece patriotice. Este citită o listă cu parlamentarii din Iași ai PSD și ALDE și protestatarii le huiduie numele senatorilor și deputaților atunci când sunt amintiți. Nu au scăpat de această soartă nume grele din politica ieșeană precum Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru sau Varujan Vosganian. „Tăriceanu și ai lui, trădătorii neamului!”, „Hoții, hoții”

A treia zi de proteste în Piață. Ieșenii se „încălzesc” pe ritm de cântece patriotice

La această oră, în Centru, sunt peste 100 de ieșeni. De la megafoane se intonează imnul de stat al României.

Comentarii