Ieșenii vor să-l vadă pe Gabriel Oprea judecat. Se adună joi în Piața Unirii

miercuri, 21 septembrie 2016, 09:28
2 MIN
 Ieșenii vor să-l vadă pe Gabriel Oprea judecat. Se adună joi în Piața Unirii

Proteste se anunță în toată țara după ce Gabriel Oprea a fost salvat de colegii săi din Senat.

"Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.
Ieșim în stradă pentru a arăta că Iașul este o fortă, și sunt oameni care ies în stradă să își apere drepturile și care își strigă nemulțumirile.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, șeful său.
Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii.

De aceea, joi ieșim în stradă. Ieșim în stradă fiindcă poate veți deschide ochii și vă veți amintiți că nu există vreo diferență magică între noi și voi, că legea este aceeași pentru toți și că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba.

Ne întâlnim in Piata Unirii incepand cu ora 18:00".

– ”DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Este vorba despre o nouă faptă, respectiv ucidere din culpă, în dosarul deschis după decesul poliţistului Bogdan Gigină, pe 20 octombrie 2015, când agentul a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", precizează DNA într-un comunicat.

– ”Vinovăția unui om nu se stabilește printr-un vot, ci de către o instituție de judecată. Așadar, ar trebui depășită această etapă, dacă vrem să luăm în calcul sănătatea unui sistem democratic normal și al statului de drept. Un stat de drept înseamnă că nimeni nu poate să fie mai presus de lege", a susținut purtătorul de cuvânt de la Cotroceni.

Comentarii