Scene ca în filme petrecute în pădure, lângă Târgu Frumos

Ieşean împuşcat în fund după ce a sărit la poliţişti cu furca. A sunat singur la 112

sâmbătă, 05 august 2017, 01:57
2 MIN
 Ieşean împuşcat în fund după ce a sărit la poliţişti cu furca. A sunat singur la 112

Oamenii legii s-au dus la el în câmp, pentru a-l chema la audieri, bănuit fiind de un furt. Acuzatul a rupt-o la fugă, ascunzându-se într-o pădure, aşa rănit cum era. A sunat însă la 112, după 7 ore. Poliţia l-a săltat din spital, după ce i-a fost extras glonţul din fund.

Un ieşean a fost împuşcat în fund de către poliţişti după ce a sărit la aceştia înarmat cu o furcă. Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 10, atunci când trei poliţişti din comuna Costeşti, lângă Târgu Frumos, au mers pe un câmp să caute un bărbat în vârstă de 36 de ani, bănuit de o tâlhărie. Bărbatul a fost găsit în timp ce încărca lucernă într-o căruţă, cu o furcă. Poliţiştii i-au cerut omului să meargă cu ei, la audieri, însă localnicul a sărit cu furca la ei, şi a încercat apoi să fugă cu căruţa.

Poliţiştii spun că au tras mai multe focuri de pistol în aer, apoi au tras un foc înspre bărbat, potrivit consemnului. În ciuda focurilor de armă, fugarul a reuşit să se refugieze într-o pădure din apropiere, iar poliţiştii au început să-l caute. Oamenii legii au găsit căruţa abandonată, după o perioadă de căutări, dar pe fugar nu l-au dibuit. 

După circa 7 ore de la incident, în jurul orelor 17, a sunat la 112 chiar fugarul, care a spus că are nevoie de ajutor, deoarece a fost rănit într-o fesă, iar glontele a rămas acolo. O ambulanţă a mers la faţa locului, undeva în câmp, lângă pădure, de unde a preluat „victima“ şi a transportat-o la Spitalul „Sfântul Spiridon“ Iaşi, apoi, după ce a primit îngrijirile medicale, a fost preluat[ de către poliţiştii din Paşcani.

„Pacientul a sunat la 112 după mai multe ore de la producerea incidentului. Bărbatul a fost preluat de echipajul de prim-ajutor din Târgu-Frumos şi transportat în UPU. Pacientul prezenta o plagă împuşcată în regiunea fesieră, şi a rămas internat în clinica de chirurgie I“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Andrei DISCĂ, Iulia CIUHU

Comentarii