Umilinţa a devenit oficială

Interlopii-ninja care s-au luptat în Canta se pot întoarce acasă. Mandatul de arestare, revocat

luni, 13 noiembrie 2017, 03:01
2 MIN
Judecătorii ieşeni au luat ieri o decizie rarisimă. Au revocat un mandat de arestare pe care îl emiseseră cu doar câteva zile înainte. Inculpaţii nu au petrecut oricum nicio secundă în spatele gratiilor deoarece au fugit de autorităţi. Harababura juridică a pornit după ce două persoane atacate de interlopi şi-au retras, în mod subit, plângerile.

Judecătoria Iaşi a decis ieri, la ora 14.00, în urma unei şedinţe secrete, revocarea măsurii arestării preventive emise pe 8 noiembrie, de aceeaşi instituţie, pe numele interlopilor Vandam, Vasile şi Die­go Constantin. Cei trei fuseseră daţi în urmărire naţională după ce pe numele lor se emisese mandat de arestare însă nu au petrecut niciun minut în arest deoarece nu au fost prinşi. Revocarea măsurii arestului preventiv a fost solicitată de Par­chetul de pe lângă Judecătoria Iaşi după ce, vineri, cele două părţi vătămate din dosarul în care sunt cercetaţi interlopii şi-au retras plângerile.

„Trebuie să privim lucrurile pozitiv. Consider că, în momentul de faţă, toată lumea exultă. Ne bucurăm pentru dovada de profesionalism şi de respectare riguroasă a prevederilor în materia măsurilor preventive, arătată de către reprezentanţii Ministerului Public, ulterior apariţiei temeiu­rilor noi în dosarul de cercetare penală“, ne-a precizat aseară avocatul Constantin Cristian Curcă.

Care au fost acuzaţiile

Mandatele de arestare pe numele celor trei interlopi au fost emise pentru infracţiune de lovire şi alte violenţe, pentru o faptă ce ar fi fost comisă pe 29 octombrie. Atunci, în urma unui conflict mai vechi – pornit de la un joc de cărţi, Vandam Con­stantin, considerat de oamenii legii capul unei familii interlope din oraş, a atacat, în plină stradă, alături de alţi membri ai familiei sale, maşina în care se aflau Loredana Vartic şi Constantin Berescu. Agresorii ar fi folosit săbii şi bâte, în urma incidentului atât Vartic, cât şi Berescu fiind răniţi.

A doua zi, ambii au depus plângeri penale împotriva membrilor familiei Constantin, prezentând şi certificate medico-legale de 5-6 zile, respectiv 7-8 zile de îngrijiri medicale. Vineri, cei doi şi-au retras plângerile. Din acest motiv, singura infracţiune pentru care cei trei interlopi mai pot fi cercetaţi a rămas tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru care, însă, legislaţia penală nu permite arestarea preventivă. Fiascoul judiciar a costat statul român peste 1.000 de lei, cheltuieli judiciare ce vor fi decontate din fonduri publice.

Comentarii