VIDEO: „Moldova se ridică!”. Circa 3.000 de susținători PNL au luat cu asalt Piața Unirii

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 17:24
2 MIN

De la ora 17, circa 3.000 de simpatizanți ai PNL s-au adunat la miting în Piața Unirii din Iași. Reprezentanții filialei liberale din Iași spun că mitingul a fost organizat pentru a face auzită și vocea Moldovei în viitorul Guvern prin reprezentanții săi în Parlament. 

Piața Unirii este pe jumătate plină în aceste momente. Liberalii au solicitat pentru acest miting o autorizație pentru a putea aduna circa 12.000 de persoane. Simpatizanții PNL din Suceava au fost aduși la mitingul din Iași cu autocare aparținând societății Transporturi Auto SA, patronată Constantin Conțac, fost șef din partea PSD în fruntea Consiliul Județean Botoșani. 

 

„Vrem ca glasul nostru să fie auzit de către toți cei care vor ajunge în Parlament și care vor reprezenta interesele noastre, ale moldovenilor, în viitorul Executiv”, a declarat în comunicat Emil Teofil Bălteanu, președintele filialei PNL Iași.

„Moldova este este cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, și an după an, Guvern după Guvern fiecare reprezentant al regiunii în Parlament și-a văzut mai degrabă de interesul propriu și nu de cel al Moldovei și al regiunii. Cred că trebuie sa dam un semnal odată pentru totdeauna că Iașul nu există fără Moldova, la fel Botoșaniul nu există fără Moldova precum Bacău, Neamț, Vaslui și toate celelalte județe ale regiunii Moldova și că dacă, de această data, nu vom încerca să luptăm în comun uniți pentru dezideratul nostru de a ne cupla de Europa, nu vom reuși. Nu există bunăstare fără infrastructură, nu există alt mijloc să fertilizăm regiunea Moldovei decât autostrada, nu este un moft, vrem doar autostrada și să fim lăsați după aceea să ne creștem singuri bunăstarea aici, prin noi înșine!”, a declarat Marius Bodea.

„Nu se poate ridica România, nu poate România să meargă înainte fără ca Moldova să meargă înainte, fără ca Iașul sa meargă înainte”, a subliniat senatorul  Mihaela Popa.

„Regiunea Nord Est Moldova este o componentă a Uniunii Europene, este cea mai populată regiune din cele opt regiuni de dezvoltare a României, dar este și cea mai sărmană din uniunea Euroapeană iar culoarea roșie a Moldovei de peste 27 de ani este explicația! PSD nu a vrut milionul de locuri de muncă pentru tineri, au vrut să aibă oameni care să îi voteze continuu  confiscați prin programele de asistență socială”, a completat senatorul Dumitru Oprea.

Mitingul a durat în jur de oră și jumătate.

Comentarii