N-au ars gazul de pomană!

luni, 22 mai 2017, 01:41
4 MIN
 N-au ars gazul de pomană!

 CSM Politehnica a fost mult mai bună decât Gaz Metan Mediaş şi a luat o opţiune serioasă în câştigarea play-out-ului

 
 
Echipa ieşeană CSM este foarte aproape de a repeta clasarea de anul trecut, locul VII în Liga I de fotbal, rezultat care, după cum joacă echipa acum, este meritat.
Bonusurile consistente pe care jucătorii le primesc în cazul în care câştigă play-out-ul fac ca Iaşul să fie una dintre singurele echipe în priză şi pe acest final de sezon în care miza adevărată este legată doar de locurile de retrogradare, fruntaşele fiind relaxate pentru că sunt sigure că vor juca la anul în elită, iar locul VII nu mai duce în cupe.
Acest lucru s-a simţit din plin şi sâmbătă, în partida cu Gaz Metan Mediaş, o echipă care a stat în zona de sus a play-out-ului datorită, în primul rând, prestaţiei de excepţie de anul trecut. În Copou, Gazul, care nu a câştigat niciun meci “afară” în acest an, a părut, aşa cum a recunoscut şi antrenorul Cristi Pustai, o trupă în vacanţă. Decalajul evident de motivaţie s-a simţit din plin mai ales în primul act, dominat cu autoritate de gazde, spusele de la final ale antrenorului CSM, Eugen Neagoe, “meritam să conducem cu 3-0 la pauză” fiind acoperite de fapte. Iaşul a zburdat, a marcat repede şi şi-a creat multe ocazii clare, Greab limitând proporţiile scorului. Pe lângă decalajul evident de motivaţie şi de tonus, gazdele s-au impus şi graţie faptului că tactica gândită de Neagoe a dat roade. Fundaşii laterali nu au urcat, anihilând jucătorii de benzi ai Mediaşului, care păreau cei mai periculoşi, stoperii nu au avut probleme cu Sikorski, Mitic a profitat de lentoarea lui Eric, iar oaspeţilor nu li s-au oferit prea multe faze fixe (un singur corner în primul act şi opt lovituri libere), unde talia lui Trtovac ori Khubutia putea fi exploatată. Cu spatele asigurat şi beneficiind de faptul că închizătorii medieşeni, Zaharia şi Bic, nici nu urcau, pentru a specula faptul că în faţa lor era, de regulă, doar Răuţă, nici nu ajutau eficient defensiva, Iaşul a avut de multe ori, pe fază ofensivă, o linie de patru în faţa liniei de apărători ai Gazului. Iar cum pe benzile ardelenilor s-a simţit că Roberto Romeo este mai mult mijlocaş decât fundaş şi că Buziuc merge pe 35 de ani, Panţîru şi, mai ales, Bole zburdând, că vârfurile Andrei Cristea şi Golubovic, chiar dacă nu au marcat, au fost utile, intrând de multe ori în combinaţii, CSM  a prins de multe ori pe picior greşit defensiva ardeleană, speculându-i slăbiciunile.
În ciuda schimbării registrului pentru actul secund, generat de introducerea la pauză a unui jucător de bandă, Munteanu, în locul lui Sikorski, Gaz Metan nu a pus vreun moment în pericol soarta meciului, scutul ieşean din faţa portarului funcţionând fără greş. Liniştea nu s-a instaurat decât la final doar pentru că gazdele au regresat ofensiv, fiind periculoase abia în ultimul sfert de oră, fără a înscrie însă.
Una peste alta, succes fără dubii a Iaşului, care poate pregăti în linişte derbiul regional de joi, de la Botoşani. 
Ultimul rezultat al etapei a XI-a: FC Voluntari – FC Botoşani 1-0 (1-0). Cernat (’10 – penalty).
 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (6) – nederanjat serios, a fost sigur în intervenţii.
Voicu (6) – l-a redus la tăcere pe Curtean.
Ciucă (6) – atent, bun la jocul aerian.
Frăsinescu (6) – a onorat încă o dată banderola.
Ţigănaşu (6) – l-a anihilat pe Buziuc.
Böle (7,5) – a marcat, a obţinut un penalty, a ratat din poziţie unu la unu, a semănat panică în alte rânduri.
Răuţă (6) – muncitor.
Mitic (6) – unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-a făcut în acest an.
Panţîru (6) – a centrat la gol, a mai avut alte câteva acţiuni impetuoase, lipsa de experienţă l-a trădat în alte rânduri.
Cristea (5,5) – foarte bun la servicii (i-a pasat, între altele, lui Böle, la faza penaltiului), ghinionist de serviciu la finalizare: Greab i-a parat un penalty, un alt şut periculos, iar o lovitură liberă a trecut foarte aproape de bară.
Golubovic (5,5) – a muncit mult în slujba echipei, nu a apărut deloc la finalizare.
Ciucur (5,5) – timp insuficient pentru a intra în meci.
Sato a intrat în minutul 77, iar Ştefănescu în minutul 81.
 
 
 
 
 

Comentarii