De Business

Punem punctul pe știi

Oracle şi-a inaugurat oficial biroul din Iaşi

miercuri, 03 august 2016, 01:50
3 MIN
 Oracle şi-a inaugurat oficial biroul din Iaşi

Compania are închiriaţi în parcul Tester 1.800 de mp.

Gigantul Oracle şi-a inaugurat oficial, dar discret, primul birou din afara capitalei, deschis încă din luna iunie a anului trecut, într-o clădire de birouri deţinută de omul de afaceri Bogdan Piţigoi în parcul Tester. Oracle are închiriaţi în clădire 1.800 mp de birouri, dar până în prezent a angajat doar 50 de persoane. Surse din piaţa de profil spun că, anul viitor, compania ar urma să angajeze mult mai multe persoane, având în vedere că numărul optim pentru spaţiul pe care americanii l-au închiriat în Iaşi este de 250 de angajaţi. Biroul de la Iaşi este primul pas făcut de Oracle în cadrul planului de extindere al companiei la nivel naţional.

Evenimentul a avut loc luna trecută în prezenţa directorului Oracle Sorin Mîndruţescu şi a ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. „Este o perioadă foarte interesantă pentru Oracle. Expansiunea în afara capitalei a fost planificată de ceva vreme, iar Iaşul şi întreaga regiune a Moldovei a reprezentat una dintre variantele pe care le-am luat în calcul. Deschiderea noului nostru sediu reprezintă un pas important pentru Oracle în România, dovedind încă o dată angajamentul faţă de planul de extindere la nivel naţional şi faţă de recrutarea permanentă a talentelor de top. Oracle a fost declarat cel mai dorit angajator în ultimii 3 ani, iar Iaşul este un bine-cunoscut centru academic şi universitar, oferind calităţile şi abilităţile perfecte pe care Oracle le caută în candidaţii ideali: un mix de cunoştinţe tehnice, financiare şi de vânzări, precum şi cunoştinţe de limbi străine” a spus, într-un comunicat de presă, Sorin Mindrutescu, Country Leader & CEE Cloud Director al Oracle. 

Potrivit reprezentanţilor gigantului american, biroul de la Iaşi este gândit sub acelaşi concept şi design ca birourile Oracle din Bucureşti şi oferă angajaţilor un mediu de lucru la standarde internaţionale. Facilităţile includ o cafenea mare, zone de relaxare prietenoase, săli de conferinţe interne de diferite dimensiuni, care îndeplinesc nevoile echipelor atât pentru întâlnirile interne cât şi externe. Prezent la evenimentul tăierii panglicii la noul birou din Iaşi, ambasadorul SUA a felicitat investiţia spunând că, prin această expansiune, „Oracle, una dintre cele mai bune şi cele mai inovatoare companii americane, va promova prosperitatea atât în România cât şi în Statele Unite ale Americii printr-o creştere în comerţul de servicii şi prin investiţii”. În Romania, primul birou Oracle a fost deschis acum mai bine de 20 de ani, în 1995, Oracle fiind prima companie mare de software cu o prezenţă directă în România. De atunci, Oracle a crescut şi şi-a extins activităţile semnificativ. Deschiderea centrelor de servicii globale şi a noului sediu din Iaşi a dus la o creştere a numărului de angajaţi, Oracle având în prezent peste 4.100 de angajaţi în ambele oraşe, conform propriului site.  

 

 

Comentarii