Profesorii de la „Cuza“, în turneu prin liceele din Moldova. Vor să discute cu viitorii studenți

vineri, 16 decembrie 2016, 02:56
2 MIN
 Profesorii de la „Cuza“, în turneu prin liceele din Moldova. Vor să discute cu viitorii studenți

„Ne dorim ca universitatea să corespundă aşteptărilor viitorilor studenţi“, spune prorectorul responsabil cu aceste activităţi.

Profesorii şi studenţii Universităţii „Al.I. Cuza“ au pornit, în luna decembrie, într-un turneu prin liceele ieşene pentru a discuta despre posibilităţile de formare şi cele de început de carieră pe care le au elevii după finalizarea studiilor liceale.

Vor avea loc întâlniri cu tineri din 27 de licee din judeţ, organizându-se şi o serie de workshop-uri interactive, ghidate de consilierii de carieră ai universităţii, prin care elevii vor fi îndrumaţi să îşi alegeă cele mai bune opţiuni de studiu pe baza afinităţilor şi a planurilor acestora de viitor.

La întâlniri participă profesori de la facultăţi potrivite profilului elevilor, studenţi de la diverse facultăţi şi angajaţi ai departamentelor care păstrează legătura cu studenţii. Elevii învaţă ce presupune admiterea la facultate, oferta educaţională, oportunităţile academice şi perspectivele de carieră după finalizarea studiilor învăţământului superior. 

„Ne dorim ca universitatea să corespundă aşteptărilor viitorilor studenţi, iar în cadrul întâlnirilor organizate la licee să oferim informaţii utile, astfel încât potenţialii candidaţi să facă alegeri inspirate. Acesta ar fi un câştig, atât pentru elevi, cât şi pentru facultăţile în care vor ajunge tineri motivaţi“, a declarat prof.dr. Mihaela Onofrei, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public de la UAIC.

Anul trecut s-au implicat în acest eveniment 15 organizaţii studenţeşti şi au fost vizitate 37 de licee, adică peste 5.600 de elevi din 13 oraşe din toată Moldova.

Comentarii