PROIECT: Parc uriaș pentru bicicliști – „BICISCHOOL Iași” sau „Iași Velo Park”

sâmbătă, 13 august 2016, 14:09
2 MIN
 PROIECT: Parc uriaș pentru bicicliști – „BICISCHOOL Iași” sau „Iași Velo Park”

Primăria Municipiului Iași intenționează să încurajeze și să dezvolte transportul cu biciclete prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. În acest scop, reprezentanții municipalității au redactat fișele de proiect a două inițiative menite, pe de o parte, să implementeze conceptul „bike sharing” în Iași și, pe de alta, să creeze un parc de recreere, dar și instruire pentru tinerii bicicliști.

Proiectul va fi intitulat „BICISCHOOL Iași” ori „Iași Velo Park” va simula condiții de trafic reale, astfel încât tinerii cicliști vor avea capacitatea să experimenteze și să învețe în deplină siguranță modul de conduită adecvat în trafic.

„BICISCHOOL Iași” / „Iași Velo Park” va include module / zone indicative precum:

– o zonă de pregătire și inițiere în utilizarea bicicletelor și a echipamentelor de protecție;

– o zonă de învățare a regulilor pentru cicliști și de mers asistat;

– o zonă de învățare pe serpentine și de simulare a unor zone cu denivelări pentru cicliști inițiați; o zonă de simulare a unei intersecții semaforizate și semnalizate, precum și unui mini sens giratoiu;

– o zonă de concurs special pentru evaluarea aptitudinilor cicliștilor;

– o zonă de depanare și reparații;

– o zonă de recreere pentru copii de vârste mici și seniori însoțitori etc.

Parcul tematic va avea prevăzute spații verzi, mobilier urban, cișmele de apă, iluminat ecologic, WiFi internet gratuit, stație de „bike sharing”, camere de supraveghere etc.

Parcul va fi realizat pe o suprafață de teren de circa 3.000 de metri pătrați, unul dintre amplasamentele luate în calcul în prezent fiind cel al fostului poligon auto.

Bugetul estimativ al proiectului „BICISCHOOL Iași” / „Iași Velo Park” este de un milion de euro.

Aflați amănunte de AICI.

Comentarii