SALARII FABULOASE pentru Prunea şi Napoli – șefii de la CSMS Iași

miercuri, 01 iunie 2016, 02:02
3 MIN
 SALARII FABULOASE pentru Prunea şi Napoli – șefii de la CSMS Iași

Ambii vor câştiga, în medie, mult peste 10.000 de euro lunar în următorul an.

 

Comitetul Director al CSMS Iaşi a validat ieri înţelegerea de luni dintre primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, de o parte, preşedintele CSMS, Florin Prunea şi antrenorul echipei, Nicolo Napoli, de cealaltă parte. Deşi era privită ca o simplă formalitate, aprobarea noilor contracte ale capilor clubului ieşean a trecut abia după câteva discuţii şi intervenţia lui Chirica.

Vasile Lupaşcu a semnalat că nu ar trebui plătite prime de reinstalare celor doi, acelaşi punct de vedere avându-l, mai timid, preşedintele interimar al CD, Ion Apostol. Acesta i-a ţinut locul lui Leonida Antohi până astăzi, fostul antrenor al Politehnicii, care a absentat de la şedinţa de ieri, urmând a reveni în fruntea organismului care conduce clubul după ce s-a autosuspendat în ultimele luni. Contractele au fost parafate la cererea lui Chirica, ceilalţi membri CD prezenţi la şedinţă, Ion Melinte (din partea Conest) şi Adrian Ambrosie (Navobi) neopunându-se.

În sezonul următor, Prunea va încasa 40.000 de euro primă de reinstalare (20.000 în vară, în momentul încasării primei rate din drepturile de televizare, ceilalţi 20.000 – la începutul anului viitor, când se va încasa a doua rată din drepturile de televizare), un salariu lunar de 7.000 de euro, prime de victorie de 3.000 de lei pentru un meci acasă şi 6.000 de lei pentru cele din deplasare, 20.000 de euro în cazul clasării pe locurile I-VI, 10.000 de euro în cazul clasării pe locurile VII-VIII sau 5.000 de euro în cazul evitării retrogradării şi va putea deconta diferite cheltuieli lunare, cifrate la circa 1.500 de euro.

În stagiunea 2016-2017, Napoli va primi 40.000 de euro primă de reinstalare (20.000 în vară, în momentul încasării primei rate din drepturile de televizare, ceilalţi 20.000 – la începutul anului viitor, când se va încasa a doua rată din drepturile de televizare), un salariu lunar de 6.700 de euro, prime de victorie duble faţă de cele ale jucătorilor (în sezonul trecut, fotbaliştii ieşeni au încasat 900 de euro la un succes), 25.000 de euro în cazul calificării în play-off, 20.000 de euro în cazul clasării pe locurile VII-VIII, 15.000 de euro în cazul clasării pe locurile IX-X, 10.000 de euro în cazul evitării retrogradării şi va putea deconta diferite cheltuieli lunare (chirii apartament, telefon, bilete de avion Iaşi – Cagliari).

După şedinţa CD al CSMS, Prunea şi Napoli au participat la şedinţa Consiliului Local de ieri dimineaţă. CSMS a mărit şi salariul antrenorului secund, Adrian Kereszy, care a avut o retribuţie lunară de 1.000 de euro în sezonul trecut. Fostul jucător al Politehnicii va încasa 1.500 de euro pe lună şi 50% din primele fotbaliştilor.

În zilele următoare se va stabili programul pregătirii de vară. “Pe 15 va fi reunirea lotului, pe 20 plecăm în cantonament, cel mai probabil în Turcia, unde vom sta până pe 7-8 iulie” a anunţat Prunea.

Până la plecarea în cantonament se va lucra şi la creionarea lotului de jucători cu care va fi abordat sezonul viitor. Dintre jucătorii aflaţi la final de contract, cele mai mari şanse de a rămâne le au Milan Mitic şi Lukacs Böle. Nuno Viveiros şi Andrei Enescu au şanse infime de a continua, Gabriel Bosoi, Petre Goge şi Azdren Llullaku nefiind nici ei siguri că vor rămâne.

Lista definitivă a celor care vor juca la CSMS şi în sezonul viitor va fi definitivată abia după ce Iaşul va mai parafa alte transferuri. După revenirea lui Mihalache şi achiziţionarea lui Dan Roman, principalele ţinte sunt Alexandru Ciucur (Pandurii Târgu Jiu) şi Victoraş Astafei (Petrolul Ploieşti).

Comentarii