Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

SCHEME: Bodea - „Vedeți diferențele dintre Iași și Teleorman la alocări bugetare”!

GALERIE
bodea1 buget2 buget3 crestere economica4 grafic drumuri judetene45 investitii autostrazi6 Buget MT comparatie
  • bodea
  • 1 buget
  • 2 buget
  • 3 crestere economica
  • 4 grafic drumuri judetene
  • 4
  • 5 investitii autostrazi
  • 6 Buget MT comparatie
- +

Deputatul PNL Iaşi Marius Bodea a adus în discuţie bugetul naţional şi alocările de fonduri de care beneficiază Iaşul. Redăm comunicatul său în variantă integrală și prezentăm schemele trimise de liberali:

Marius Bodea a prezentat faptul că bugetul naţional întocmit de PSD-ALDE încalcă legea responsabilităţii fiscale 69/2010.

“Potrivit datelor prezentate de guvern, cheltuielile publice cresc în 2017 cu 15% faţă de 2016, în timp ce PIB nominal este estimat să crească doar cu 7,5%. Astfel, bugetul pe 2017 încalcă articolul 6, literele d. şi e. din legea responsabilităţii fiscale”, a spus Marius Bodea.

Totodată, deputatul liberal a prezentat faptul că instituţia Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a comis o ilegalitate pentru ca PSD şi Liviu Dragnea să justifice întocmirea bugetului pe 2017.

“Comisia Naţională de Prognoză a fost obligată să-şi revizuiască prognozele în linie cu cele prezentate de PSD şi Liviu Dragnea şi să ofere o bază legală pentru întocmirea bugetului pe 2017”, a argumentat liberalul.

În privinţa alocărilor de care beneficiază Iaşul Regiunea de Nord-Est, deputatul PNL Iaşi, Marius Bodea, şi-a exprimat indignarea.

“Nu am votat acest buget pentru ca Iaşul a fost, realmente, marginalizat de guvernarea PSD-ALDE”, a spus Marius Bodea.

Acesta a oferit 3 argumente, făcând referire la situaţia drumurilor judetene, situaţia autostrăzii şi prin comparaţia finantarilor de la buget de stat a Iaşului cu judetele Teleorman şi Timiş.

“În privinţa drumurilor judeneţe, Iaşului îi va reveni o sumă de 10,26 milioane pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Această suma reprezinta 1% din suma alocată la nivelul întregii țări pentru drumuri județene. Mai mult, sintem pe locul 6 in Regiunea de Nord-Est, adică pe ultimul loc, ca alocare de fonduri pentru reabilitarea drumurilor judeţene si comunale, in conditiile in care Iașul are una dintre cele mai lungi rețele de drumuri din această categorie”, a spus deputatul liberal.

În privinţa autostrăzii, Marius Bodea a precizat că este important ca suma de 15,2 mil. lei care ar urma să se aloce pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate să fie utilizată pentru tronsonul de autostradă care traversează munţii.

„Noi, parlamentarii PNL Iasi, am cerut 238 mil lei pentru pentru actualizarea studiilor de fezabilitate, cat mai ales pentru proiectare si autorizare executie lucrari tronsont Tg. Mureş – Tg. Neamţ”, a precizat Marius Bodea.

Totodată, Marius Bodea a prezentat alte 2 soluţii alternative pentru autostrada Moldova – Transilvania.

”Voi încerca, alături de colegii mei, să facem o Lege a Parteneriatului Public-Privat funcţională. O altă variantă pe care o explorez în perioada următoare este constituirea unui GECT – Grupul Economic de Cooperare Teritorială, la care să adere regiuni din Ungaria, Polonia şi Slovacia”, a spus Marius Bodea.

Acesta a atras atenţia că în strategia de implementare a MasterPlanului General de Transport (MPGT), toată execuţia la autostradă a fost mutată după 2021. Singura investiţie din judeţ din MPGT a rămas calea ferată Paşcani-Iasi.

“Mai mult, în acest document, la aeroporturi, în 2017-2020 se investeşte doar in Craiova, Tulcea, Bucuresti, Timisoara si Cluj, iar la Centrele intermodale se finanţeaza in 2014-2020 doar la Bucureşti, Timisoara, Cluj, Bacau şi Oradea”, a spus Marius Bodea.

Acesta a precizat că va transmite o scrisoare către toţi parlamentarii ieşeni pentru a semna un memorandum către Guvern prin care să ceară ca execuţia pentru tronsonul de autostradă Tg. Neamţ – Tg. Mureş să fie trecut la implementare până în 2021 pentru a putea beneficia de banii gratis puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. 

În privinţa alocărilor bugetare pentru Iaşi, Marius Bodea a subliniat că este anormal ca un singur Judeţ, Teleorman, să primească mai mulţi bani decât întreaga Regiune de Nord-Est.

“Dacă vă uitaţi pe harta naţională cu privire la alocările bugetare, judeţele de provenienţă ale miniştrilor din cabinetul Grindeanu coincid cu investiţiile în autostrăzi şi drumuri naţionale din România, prevăzute în noul buget national. Totodată, diferenţele mari dintre alocările pentru Iaşi, respectiv Teleorman, Judeţul d-lui Dragnea, şi Timiş, Judeţul d-lui Grindeanu, demonstrează că trăim într-o Românie a domniei bunului plac, a arbitrariul, nu a interesului pentru dezvoltarea unitară a ţării şi a coeziunii teritoriale”, a mai spus Marius Bodea.

Marius Bodea a spus că judeţul din care provine prim-ministrul Grindeanu beneficiază de 7% din  banii din Ministerul Transporturilor, în condiţiile în care Iaşul beneficiază de mai puţin de 2% din banii alocaţi infrastructurii în România.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri