Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

vineri, 30.09.2016

STENOGRAME cu Dumitru Păduraru, "maniacul sexual" poreclit "Patu' sau patru"

GALERIE
Dumitru Paduraru1
  • Dumitru Paduraru1
- +

Reporterii “Ziarului de Iaşi” au identificat-o ieri pe tânăra care a mers la Parchet şi l-a denunţat pe conferenţiarul Dumitru Păduraru de la UMF după ce acesta i-a propus să facă sex cu el. Studenta, al cărei nume nu îl vom publica, a fost admisă la Facultatea de Farmacie la buget, având printre cele mai mari note dintre toţi tinerii care au ales Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

De asemenea, studenta a promovat examenul de bacalaureat din vara anului trecut cu notă aproape maximă şi, în perioada liceului, a participat la mai multe olimpiade şi concursuri şcolare la liceul la care a învăţat.
Contactată de reporterii noştri în cursul zilei de ieri, fata refuzat să ofere detalii cu privire la acest caz.

Propunerile halucinante ale profesorului “Patu' sau patru”

Conferenţiarul Păduraru avea un morman de prezervative la birou

În referatul de propunere a arestării întocmit în cazul conferenţiarului Dumitru Păduraru apar detalii incredibile despre modul în care acesta încerca să o convingă pe studenta sa să facă sex cu el.

Din discuţiile ataşate la dosar reiese că, deşi fata a refuzat, universitarul a ajuns chiar să-şi expună organele genitale în faţa sa, pentru a o convinge să se culce cu el.

Potrivit documentului citat, studenta care avea să-l reclame ulterior la Parchet i-a atras atenţia lui Păduraru prin aspectul fizic, iar acesta a început să o constrângă să se culce cu el.

CITIŢI ŞI :Prima arestare în scandalul de la UMF: 30 de zile pentru Dumitru Păduraru

 De altfel, notează chiar procurorii, Dumitru Păduraru ar obişnui să recurgă la astfel de practici cu studentele sale, el fiind cunoscut sub numele de profesorul “Patu sau patru”.

Pe 12 ianuarie, Păduraru i-a spus tinerei să treacă pe la biroul său, acolo unde a întrebat-o pe tânără despre familia sa şi despre prietenul ei, pretinzându-i să se culce cu el, lucru pe care fata l-a refuzat.

Acesta i-a solicitat să se gândească la aceste aspecte, aducându-i la cunoştinţă că altfel nu va putea promova examenul nici măcar în sesiunea de reexaminări din vara anului 2015 şi i-a propus ca, în cazul în care se hotărăşte să-i satisfacă cerinţele, să îl anunţe, iar el o va lua cu un autoturism şi vor merge împreună la un hotel pentru a întreţine relaţii sexuale”, au notat procurorii.

Un “arsenal de prezervative” găsit în biroul de la UMF

Aceştia mai arată că, pe 23 ianuarie, studenta a fost chemată din nou în biroul lui Păduraru, acesta cerându-i din nou favoruri sexuale. “Deci, te obişnuieşti. După examen, treci pe aici. Da?”, i-ar fi spus conferenţiarul, solicitându-i să vină a doua zi pentru a se “conforma”.

Aceste afirmaţii ale profesorului denotă fără putinţă de tăgadă faptul că astfel de manifestări erau o obişnuinţă”, mai notează anchetatorii ieşeni. De altfel, un aspect incredibil menţionat de procurori este şi faptul că profesorul Păduraru avea în birou “un impresionant arsenal de prezervative şi de medicamente pentru creşterea potenţei”, ce a fost descoperit în timpul percheziţiei de la biroul său de la UMF.

Pe 26 ianuarie, Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul (“Examenul, ştii că nu l-ai luat acum!... Ai văzut, da?”), conducând tânăra într-un amfiteatru al universităţii, acolo unde s-a asigurat că nu se mai afla nicio persoană.

Acolo, conferenţiarul i-a spus studentei că trebuie să facă sex cu el tot semestrul II pentru a putea promova la disciplina sa. “Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum… Săptămânal, în semestrul II te aştept”, ar fi spus Păduraru.

CITIŢI ŞI:

STENOGRAME cu soţii DOROBĂŢ: "Te sfătuiesc să fii drăguţ şi să nu te enervezi! Da?”

Tot atunci, universitarul a întrebat-o pe fată dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă.

Lovindu-se de refuzul persoanei vătămate, Păduraru Dumitru a devenit nervos, neputând să tolereze frustrarea cauzată de atitudinea victimei şi dându-i acesteia un ultimatum: «ai zece secunde să te gândeşti! Nu. Pentru că... şi la patru am altceva şi nu am cum. Ai zece secunde să te gândeşti! (…) Zece secunde au trecut. Gândeşte-te!»”, se mai arată în referatul procurorilor.

Universitarul şi-a expus organul genital

În după-amiaza zilei de 26 ianuarie, fata s-a prezentat din nou în biroul profesorului. Acesta a devenit suspicios că ar putea fi înregistrat şi i-a cerut fetei să îşi scoată ceasul de la mână.

De această dată, Păduraru Dumitru şi-a schimbat tactica de abordare a victimei (în comparaţie cu modul brutal în care acţionase în dimineaţa aceleiaşi zile, trecând de la punerea acesteia în genunchi şi expunerea organului său genital). Astfel, acesta, considerând că pentru ca aceasta să fie mai relaxată şi să nu se sperie de el, este necesar să discute mai întăi cu studenta, pentru a-i câştiga încrederea («Stai relaxată. În primul rând, întinde-te şi stai»)”, au mai precizat procurorii.

Aceştia mai arată că cei doi au discutat mai mult, în timpul convorbirii cadrul universitar promiţându-i fetei că, dacă va face sex cu el, o va ajuta să fie admisă la Facultatea de Medicină Generală: “Eu zic aşa, să te gândeşti… Bineînţeles, ai să te duci la examene, mai ai două examene, vine vacanţa… Dar după vacanţă... oricum vei putea să treci pe la mine… îmi spui şi încerc… Eu sunt la admitere, da? (…) Eu îţi dau să înveţi, da? Şi vreau să spun că vreau să am grijă de tine să intri la Medicină, că-i păcat.

În cadrul aceleiaşi discuţii, Păduraru a întrebat-o pe fată despre părinţii săi, dar şi despre viaţa intimă pe care aceasta o are cu prietenul ei. La final, a încercat din nou să facă sex oral cu fata, însă aceasta a refuzat. După ce şi-a dat seama că ar putea fi reclamat, medicul a trecut la ameninţări: „Sigur tu nu spui la nimeni?” ... „Aşa”, „Să nu spui la cineva”…. Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva.”

Referitor la motivele pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, aceştia l-au numit pe conferenţiarul ieşean “maniac sexual”.

 “În mod concret, activitatea inculpatului prezintă o gravitate ieşită din comun, fiind vorba de un număr mare de infracţiuni, care reprezintă, pe de o parte, o expresie a comportamentului unui funcţionar public corupt, care îşi foloseşte atribuţiile de serviciu în scopul obţinerii de foloase personale, iar pe de altă parte, o expresie a unui comportament sexual deviant, agresiv, obscen, cu manifestări ce pot exprima tendinţe de masochism şi pedofilie, specifice maniacilor sexuali”, au notat procurorii.

.....

Suspiciuni de plagiat la adresa lui Păduraru

În paralel cu ancheta derulată de procurorii ieşeni împotriva lui Dumitru Păduraru, pe site-ul plagiate.ro a fost postată, pe 23 ianuarie 2015, informaţia cum că doctorul ieşean şi-ar fi plagiat, în 1996, lucrarea de doctorat.

Potrivit site-ului amintit, Dumitru Păduraru este autorul tezei de doctorat “Studiu sistemic şi telomic al arterei mezenterice” şi ar fi plagiat din două lucrări: “Fiziologie umană”, coordonată de Ioan Hăulică şi “Studiu asupra morfofiziologiei vascularizaţiei arteriale a colonului stîng în vederea intervenţiilor chirurgicale”, teza de doctorat a lui Mircea Zamfir.

Dumitru Păduraru se află în prezent în spatele gratiilor fiind acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj. În trei zile diferite din luna ianuarie, Păduraru ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu studenta sa, fata înregistrând discuţiile. În ultima întâlnire, Păduraru ar fi ameninţat-o pe studentă cu moartea dacă va dezvălui ce i-a cerut.

ISTORIA SCANDALULUI DE LA UMF:

BOMBĂ! SEX ŞI ŞPĂGI LA EXAMENE LA UMF IAŞI

 Procurorii DNA Iaşi au detonat ieri o bombă în mediul universitar: trei doctori, toţi cadre didactice la UMF, au fost duşi la audieri într-un dosar de corupţie. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, soţul acesteia, Gheorghe - şef de secţie la Spitalul de Neurochirurgie şi dr. Dumitru Păduraru sunt cercetaţi pentru luare de mită.   

Comentarii Facebook

(19 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 03 Februarie 2015, 23:38
Alexandra
Inca din primele zile in UMF am auzit povesti despre acest animal. Sunt la alta specializare in cadrul UMF. Noi anatomie am facut cu un alt domn(laboratoarele) si o doamna(cursurile). La examen a venit si obsedatul asta sexual si el(fiind 'bossul' de la anatomie) ne-a dat subiecte din ce nu ne-a fost predat. Ma gandesc ca poate a facut anumea sa picam cati mai multi. Mentionez ca in timpul examenului a venit de vreo 5-6 ori si se uita prin sala, parca dupa viitoarele victime de sex feminin. Fix in ziua in care trebuia sa mergem personal la el cu carnetul a fost ridicat de mascati. Asa un jeg de om nu are ce cauta in libertate, nu are ce cauta intr-un mediu academic! Se pot lua note mari daca inveti la orice materie. Inclusiv la profesori severi ca doamna Iancu. Se ia lejer 10 la practic daca inveti. La anatomie nu e asa. Am auzit multe intamplari, multe victime povestesc. Intre colegi se stie. Am fost avertizati de colegii mai mari despre acest 'profesor'. Am luat note mari la toate materiile prin munca. Exista cadre didactice dedicate si care te ajuta, iti explica, dar din pacate nu ocupa ranguri foarte inalte. Insa...ma scarbeste faptul ca acum mai marii UMF-ului se prefac socati de cele intamplate. NU cred ca exista vreun profesor, femeie de servici, asistent, secretar etc care sa nu stie ca Paduraru face treburi de astea si ca in UMF se ia mita la greu si se copie cat de mult se poate. Astfel, colegi care abia dau pe la ore iau 8,9,10 pe copiat. Paduraru a facut multe victime si bine ar fi daca acestea ar iesi la iveala sa il infunde de tot. Sa stea la puscarie!
Marti, 03 Februarie 2015, 21:23
Gi
OMG, ce comentarii, ce usor e sa blamezi ! Fiti voi studenti la medicina, incovoiati de materie, examene, ca sa aveti timp, dispozitie sa iesiti in strada ! Viata de student umfist inseamna competitie, si fiecare supravietuieste cum poate. Cazurile anchetate reprezinta doar o parte din realitate, si nu sta in puterea studentilor sa schimbe ceva, ci in puterea conducerii !
hai pardon Marti, 03 Februarie 2015, 21:32
Competitia nu s-a inventat in facultatile de medicina. Izolat esti victima sigura pentru tot felul de gunoaie.. Poti sa lingusesti, poti sa taci complice, poti sa dai spaga cand ti se cere, dar mai devreme sau mai tarziu iti va veni randul sa platesti in solidar cu cei lingusiti fiindca ai devenit o lichea precum ei. Dupa scandalul asta cat crezi ca va mai valora diploma ta ? Va mai valora in Iasi cat mai sunt complici de-ai lor prin spitale. Dar dupa ce ii va curata DNA-ul, cine te va mai angaja ?
Marti, 03 Februarie 2015, 20:15
laura
Aceste studente traumatizate nu au parinti si nici colegi care sa le apere? Ca parinte responsabil,cum poti tolera sa-ti fie umilita fiica si tu sa stai acasa la tv? Ca si coleg,cum poti rasufla usurat ca tu esti baiat si n-ai astfel de probleme la examen? Ca si profesor universitar cinstit,care ti-ai castigat locul prin munca,cum poti suporta sa lucrezi langa astfel de jigodii,fara a fi solidar cu dreptatea?
laura Marti, 03 Februarie 2015, 20:44
@esimplu,Eu ma refer la acei parinti care stiu si nu fac nimic.Cum e sa fii parinte si sa-ti vina fata acasa plingand pt ca i s-a cerut patu ori patru? Cum e ca niste lepre sa-ti distruga sufleteste copilul si sa-si bata joc de munca ta cu care ti-ai permis sa-ti dai copilul la facultate? Eu cred ca majoritatea fetelor spun pt ca ele stiu ca rusinea nu le apartine lor,ci acelor cadavre didactice.Daca n-ar spune,cum ar justifica picarea examenelor?
e simplu Marti, 03 Februarie 2015, 20:20
E simplu: parintii nu stiu, colegilor nu le pasa si profesori cinstiti nu sint in UMF. Trist dar asta e.
Marti, 03 Februarie 2015, 18:08
Fiti revolutionari !
Ma intreb si ii intreb pe studentii de la UMF : care dintre voi este recunoscut ca fiind cel mai bun din facultatea de Medicina ? Ei bine, cel care este cel mai bun, impreuna cu macar 5 dintre cei mai buni trebui sa iasa la un post de televiziune, dar acum cat este fierul cald, si sa condamne aceasta situatie intolerabila a profesorilor de la UMF. Nu va fie frica, nu au ce sa va faca, ei profesorii sunt deja condamnati. Faceti o masa rotunda si spuneti fiecare adevarul, faceti o revolutie in UMF cum au facut cei din diaspora impotriva lui Ponta. Alaturi de voi vor veni iesenii, victimile malpraxisului, cei nemultumiti de criminalitatea unor medici. Nu va lasati intimidati. Fiti curajosi ! Succes.
Marti, 03 Februarie 2015, 16:02
studentului
"De ce as fi un student cinstit?" Stimate student, comentariul tau a ajuns si pe Hotnews la articolul despre Paduraru http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19276828-profesorul-patima.htm Macar acesti profesori fara scrupule si lashi sunt facuti de ras in toata tara. Macar atat, ca in baza justitiei ...Oaie e si acum rector si liber, da declaratii tembele si crede ca e de neinlocuit.
Marti, 03 Februarie 2015, 15:10
Revoltat
Deci nici macar un singur parvenit folosind pe nedrept titluri academice nu s-a trezit sa sesizeze DNA -desi data fiind amenintarea cu moartea si presiunea psihica pusa pe studenta e mai degraba tentativa de viol si e treaba DIICOT - tot studenta a reusit sa sa se salveze. Niciunul din colegii(complicii) monstrului nu mai merita sa profeseze
Marti, 03 Februarie 2015, 13:46
Mircea
Pe Paduraru l-au dat si pe hotnews. E momentul ca studentii sa se mobilizeze si sa arate ca macar ei sunt capabili sa se revolte impotriva unor asemenea acte daca profesorii si conducerea se comporta ca niste oi lashe si de ani de zile nu misca un deget, cunoscand perfect situatia.............. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19276828-profesorul-patima.htm
Marti, 03 Februarie 2015, 13:27
exercitiu de imaginatie
Sunt curios daca era homosexual, la fel de cuminti ar fi stat studentii in genunchi sperand da-si treaca examenul ?
Marti, 03 Februarie 2015, 13:24
se poate
Am auzit ca la o facultate din Cluj, nu stiu daca nu ce de Drept, decanul l-a obligat pe un profesor incurcat cu o studenta sa o ia de nevasta si sa nu mai predea la grupa ei, altfel nu doar ca il zboara dar ii mai face si plangere penala
Marti, 03 Februarie 2015, 13:16
Demnitate
Ce ar fi facut studentii de la orice Universitate adevarata intrun astfel de context ? Sorbone, Oxford, Bologne ? Pana si in Bucuresti sau Cluj ar fi iesit cateva sute sa protesteze. Numai in Iasi "lasa-i sa ne violeze ca scapam de ei o data si o data cum am scapat si de tatari"
studentii ar iesi in strada pt Azoicai Marti, 03 Februarie 2015, 13:24
Foarte interesant: am citit un comentariu la alt articol -ala cu lista rusinii - si am flat ca studentii, unii macar, ar iesi in strada pt un profesor suspectat de spaga dar nu-si misca fundurile pentru proprii colegi! Nu va e rusine bai baieti si fere sa stati ca niste molii si sa-si bata joc de voi niste impostori de profi universitari? """""""""Vreti sa stiti ce studenti ar trebui sa fie pe lista rusinii? Cei care si-au declarat sustinerea pentru Azoicai, cand a saltat-o DNA-ul. Articol din Ziarul de Iasi despre studentii care sustin o decana spagara. Sa-i vedem: pentru colegii lor care sunt OBLIGATI sa dea spaga sau sunt obligati sa se culce cu mosi impotenti ca Paduraru, ar iesi in strada? sau ii intereseaza doar sa se puna bine cu sefimea corupta? Ai auzit donsoara Benea, ca te manca in fund sa iesi in strada pentru coana Azoicai? Iesi matale acum pentru colegii care au avut de suferit din partea unor nenorociti de profesori, daca esti curajoasa. Daca nu, trageti una peste moaca aia de mocofana si stai in banca ta. _----------------------------------------------------- http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/unii-studenti-de-la-umf-ar-iesi-in-strada-pentru-decanul-cercetat-de-dna--81924.html""""""""""""
Marti, 03 Februarie 2015, 13:13
Solutie radicala
Trebuie inchisa Universitatea, studentii care sunt nevoiti sa se transfere despagubiti de asa-zsele cadre universitare si universitatea redeschisa peste cativa ani cu alti profesori platiti din recuperarea sumelor incasate in toti acesti ani de impostori acoperiti de titluri universitare
Marti, 03 Februarie 2015, 12:06
De ce as fi un student cinstit?
Mult stimata si iubita conducere umefista, Imi cereti mie, un student oarecare al universitatii sa fiu cinstit, corect, sa nu dau spaga profesorilor, sa invat serios ca sa devin un medic competent cu respect pentru pacienti. Dar de ce as face toate acestea lucruri daca poti sa ajungi pana la inaltele functii de decan si rector cu realizari numite maculatura? Domnul rector e numit Ghita Pristanda si rectorul-maculatura si asta nu-l impiedica sa fie adulat si admirat de colegii sai. Eu de ce sa invat daca se poate sa ajungi rector si decan, fiind agramat si cu 3 articole ISI-vorba vine ca si alea sunt mizerabile? De ce imi cereti sa invat serios daca ajungi cadru didactic in UMF dupa ce ai ratat rezidentiatul de cateva ori, vezi cazurile fiicei lui Burlea si fiului lui Onofriescu, distinsi profesori ai universitatii noastre? De ce sa ma stresez sa fiu corect si sa respect pacientii,daca domnul profesor universitar Branisteanu, patron de policlinica privata "de elita" Profesmed trateaza pacientii cu fundul, trimitandu-i la Sf Spiridon dupa ce au platit consultatia privata si pe cei din Sf Spiriron tinandu-i la usa ca doctorii sa-i consulte intai pe cei cu bani, in timpul programului de lucru din spital? Eu de ce as face altfel? De ce-mi cereti sa am incredere in conducerea universitatii cand Drugus, Ciureanu, Azoicai, Pieptu si chiar domnul rector au fost toti ridicati cu duba si dusi la DNA? Sunt tot in functiile de conducere, o duc foarte bine, ba Pieptu si-a adus si fiul in UMF si sfideaza legile tarii si hotararile judecatoresti, iar colegii, domnii si doamnele profesori universitari le inalta osanale si ii considera niste elemente de baza ale UMF-ului nostru? De ce cereti sa fiu cinstit cand domnul Paduraru, da, exact dansul, a fost acuzat de plagiat in lucrarea de doctorat si toata lumea a inchis ochii? Si nu e singurul caz de plagiat, au mai fost si alte acuzatii, la toate s-au inchis ochii. Eu de ce nu as plagia? De ce imi cereti sa fiu un bun medic daca un distins conferentiar din UMF, Socolov, a fost acuzat de malpraxis si nu i s-a intamplat nimic? iar cand are probleme in sala de operatie isi cheama nevasta sau sefu sa-l ajute. Asa o sa fac si eu, care e problema? De ce sa nu iau spaga ca medic, daca doctorul Botez si el cadru de nadejde al UMF-ului nu se jeneaza sa negocieze cu pacientii pretul unei interventii? De ce, de ce, de ce........de ce as fi cinstit stimata si iubita conducere daca ceea ce am scris mai sus e doar o parte infima din intamplarile umefiste cu profesori universitari care ar trebui sa fie un exemplu pentru mine? Daca sunt exemplu, atunci de ce va mirati ca o sa fac si eu ca ei si de ce imi cereti sa fac exact contrariul? DE CE?
Marti, 03 Februarie 2015, 11:52
gigi
Universitatea de Maniaci si F...utologie
Marti, 03 Februarie 2015, 11:17
unu
arunci un bat in UMF si cu siguranta nimeresti un asistent, preparator, profesor care a tras-o la studente. arunci o scobitoare si nimeresti o "studenta" care si-a tras-o cu un "cadru didactic". Nu stiu de ce atata mirare, cand eram acolo la facultate (2005), aveam 2 colege (in grupa de 10), care erau mai mult decat disponibile sa-si rezolve examenele asa. ele veneau cu prezervativu.
Marti, 03 Februarie 2015, 11:00
Mariuta
Rusine pentru conducerea UMF Iasi ca a lasat asa "bolnav" sa fie profesor !! Sau poate nici ei nu sunt prea diferiti de Paduraru ?!
patu sau patru Marti, 03 Februarie 2015, 13:35
Este doar unul dintre exemplare , fauna e mai mare si diversa ; material de studiu serios pt procurori si psihiatri , in egala masura .
Marti, 03 Februarie 2015, 08:45
curios
Oare in regulamentul universitati era trecut ceva? Poate vreo amenintare cu exmatricularea in cazul in care cineva indrazneste sa dea in vileag pretinderea si darea de mita, hartuirea sexulala, etc?
Marti, 03 Februarie 2015, 08:31
as
Doresc sa dau in buba la studente mediciniste. Sint cele mai bune si accesibile...ca pret
Intrebare Marti, 03 Februarie 2015, 08:47
Esti prof univ ? Asteapta in cabinetul tau, obsedatule.
Marti, 03 Februarie 2015, 07:05
edi
Aveti si lista cu studentele care au acceptat favorurile maniacului ?
!!!! Marti, 03 Februarie 2015, 08:09
Alea nu mai sant studente "profeseaza"!!!
Marti, 03 Februarie 2015, 03:50
Zozo
Cea mai mare rusine pentru UMF Iasi si conducerea acestei institutii de invatamant medical este faptul ca, desi Padurarau a fost marcat cu ani in urma ca suspect in cazuri de hartuire sexuala si santaj care au vizat studentele la medicina, conducerea UMF nu a facut nimic ca sa scape de el. Sa fim seriosi, atunci cand cineva atenteaza la viata cuiva de doua ori te gandesti ca este si foc, nu numai fum. Se vede aici cat de putred si corupt e sistemul de la UMF, daca nu au fost in stare sa taie uscaturile.
Regrete Marti, 03 Februarie 2015, 15:19
@jenesuispasumf Nu mai sunt demult student. Am fost un semestru asistent univ, dupa care am concluzionat ca eu nu vreau sa traiesc o viata in cuibul ala de vipere. . Prea multe intrigi, dusmanii, conspiratii, prea mult venin. Ori ajungeam ca ei ori o luam razna, ori m-ar fi "aranjat" in cele din urma. Ori de cate ori citesc o astfel de stire ma doare ca in studentie am fost un las. Ca am stat "cuminte" ca nu m-am revoltat. Cu vorba buna nu se va schimba nimic. Iar lumea de maine e a celor care sunt studenti azi. Daca acum nu ridica fruntea si un foarte decent si justificabil deget mijlociu, risca sa stea toata viata cu ea in pamant
jenesuispasumf Marti, 03 Februarie 2015, 14:33
in franta sau alta tara civilizata, paduraru acum ispasise deja jumatate din pedeapsa de 15 ani! studentii la medicina sunt putin diferiti de restul! sunt individualisti (fiecare isi rezolva problemele cum poate) secretosi, fara curaj, intimidati de ce ceea ce afla chiar din anul 1, egoisti, dornici doar sa nu riste nimic, sa termine facultatea si fie sa faca bani ca stomatolog sau sa plece din tara in cazul celor de medicina generala
Marti, 03 Februarie 2015, 03:50
Zozo
Cea mai mare rusine pentru UMF Iasi si conducerea acestei institutii de invatamant medical este faptul ca, desi Padurarau a fost marcat cu ani in urma ca suspect in cazuri de hartuire sexuala si santaj care au vizat studentele la medicina, conducerea UMF nu a facut nimic ca sa scape de el. Sa fim seriosi, atunci cand cineva atenteaza la viata cuiva de doua ori te gandesti ca este si foc, nu numai fum. Se vede aici cat de putred si corupt e sistemul de la UMF, daca nu au fost in stare sa taie uscaturile.
Regrete Marti, 03 Februarie 2015, 15:19
@jenesuispasumf Nu mai sunt demult student. Am fost un semestru asistent univ, dupa care am concluzionat ca eu nu vreau sa traiesc o viata in cuibul ala de vipere. . Prea multe intrigi, dusmanii, conspiratii, prea mult venin. Ori ajungeam ca ei ori o luam razna, ori m-ar fi "aranjat" in cele din urma. Ori de cate ori citesc o astfel de stire ma doare ca in studentie am fost un las. Ca am stat "cuminte" ca nu m-am revoltat. Cu vorba buna nu se va schimba nimic. Iar lumea de maine e a celor care sunt studenti azi. Daca acum nu ridica fruntea si un foarte decent si justificabil deget mijlociu, risca sa stea toata viata cu ea in pamant
jenesuispasumf Marti, 03 Februarie 2015, 14:33
in franta sau alta tara civilizata, paduraru acum ispasise deja jumatate din pedeapsa de 15 ani! studentii la medicina sunt putin diferiti de restul! sunt individualisti (fiecare isi rezolva problemele cum poate) secretosi, fara curaj, intimidati de ce ceea ce afla chiar din anul 1, egoisti, dornici doar sa nu riste nimic, sa termine facultatea si fie sa faca bani ca stomatolog sau sa plece din tara in cazul celor de medicina generala
Marti, 03 Februarie 2015, 12:06
De ce as fi un student cinstit?
Mult stimata si iubita conducere umefista, Imi cereti mie, un student oarecare al universitatii sa fiu cinstit, corect, sa nu dau spaga profesorilor, sa invat serios ca sa devin un medic competent cu respect pentru pacienti. Dar de ce as face toate acestea lucruri daca poti sa ajungi pana la inaltele functii de decan si rector cu realizari numite maculatura? Domnul rector e numit Ghita Pristanda si rectorul-maculatura si asta nu-l impiedica sa fie adulat si admirat de colegii sai. Eu de ce sa invat daca se poate sa ajungi rector si decan, fiind agramat si cu 3 articole ISI-vorba vine ca si alea sunt mizerabile? De ce imi cereti sa invat serios daca ajungi cadru didactic in UMF dupa ce ai ratat rezidentiatul de cateva ori, vezi cazurile fiicei lui Burlea si fiului lui Onofriescu, distinsi profesori ai universitatii noastre? De ce sa ma stresez sa fiu corect si sa respect pacientii,daca domnul profesor universitar Branisteanu, patron de policlinica privata "de elita" Profesmed trateaza pacientii cu fundul, trimitandu-i la Sf Spiridon dupa ce au platit consultatia privata si pe cei din Sf Spiriron tinandu-i la usa ca doctorii sa-i consulte intai pe cei cu bani, in timpul programului de lucru din spital? Eu de ce as face altfel? De ce-mi cereti sa am incredere in conducerea universitatii cand Drugus, Ciureanu, Azoicai, Pieptu si chiar domnul rector au fost toti ridicati cu duba si dusi la DNA? Sunt tot in functiile de conducere, o duc foarte bine, ba Pieptu si-a adus si fiul in UMF si sfideaza legile tarii si hotararile judecatoresti, iar colegii, domnii si doamnele profesori universitari le inalta osanale si ii considera niste elemente de baza ale UMF-ului nostru? De ce cereti sa fiu cinstit cand domnul Paduraru, da, exact dansul, a fost acuzat de plagiat in lucrarea de doctorat si toata lumea a inchis ochii? Si nu e singurul caz de plagiat, au mai fost si alte acuzatii, la toate s-au inchis ochii. Eu de ce nu as plagia? De ce imi cereti sa fiu un bun medic daca un distins conferentiar din UMF, Socolov, a fost acuzat de malpraxis si nu i s-a intamplat nimic? iar cand are probleme in sala de operatie isi cheama nevasta sau sefu sa-l ajute. Asa o sa fac si eu, care e problema? De ce sa nu iau spaga ca medic, daca doctorul Botez si el cadru de nadejde al UMF-ului nu se jeneaza sa negocieze cu pacientii pretul unei interventii? De ce, de ce, de ce........de ce as fi cinstit stimata si iubita conducere daca ceea ce am scris mai sus e doar o parte infima din intamplarile umefiste cu profesori universitari care ar trebui sa fie un exemplu pentru mine? Daca sunt exemplu, atunci de ce va mirati ca o sa fac si eu ca ei si de ce imi cereti sa fac exact contrariul? DE CE?
Marti, 03 Februarie 2015, 13:16
Demnitate
Ce ar fi facut studentii de la orice Universitate adevarata intrun astfel de context ? Sorbone, Oxford, Bologne ? Pana si in Bucuresti sau Cluj ar fi iesit cateva sute sa protesteze. Numai in Iasi "lasa-i sa ne violeze ca scapam de ei o data si o data cum am scapat si de tatari"
studentii ar iesi in strada pt Azoicai Marti, 03 Februarie 2015, 13:24
Foarte interesant: am citit un comentariu la alt articol -ala cu lista rusinii - si am flat ca studentii, unii macar, ar iesi in strada pt un profesor suspectat de spaga dar nu-si misca fundurile pentru proprii colegi! Nu va e rusine bai baieti si fere sa stati ca niste molii si sa-si bata joc de voi niste impostori de profi universitari? """""""""Vreti sa stiti ce studenti ar trebui sa fie pe lista rusinii? Cei care si-au declarat sustinerea pentru Azoicai, cand a saltat-o DNA-ul. Articol din Ziarul de Iasi despre studentii care sustin o decana spagara. Sa-i vedem: pentru colegii lor care sunt OBLIGATI sa dea spaga sau sunt obligati sa se culce cu mosi impotenti ca Paduraru, ar iesi in strada? sau ii intereseaza doar sa se puna bine cu sefimea corupta? Ai auzit donsoara Benea, ca te manca in fund sa iesi in strada pentru coana Azoicai? Iesi matale acum pentru colegii care au avut de suferit din partea unor nenorociti de profesori, daca esti curajoasa. Daca nu, trageti una peste moaca aia de mocofana si stai in banca ta. _----------------------------------------------------- http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/unii-studenti-de-la-umf-ar-iesi-in-strada-pentru-decanul-cercetat-de-dna--81924.html""""""""""""
Marti, 03 Februarie 2015, 11:00
Mariuta
Rusine pentru conducerea UMF Iasi ca a lasat asa "bolnav" sa fie profesor !! Sau poate nici ei nu sunt prea diferiti de Paduraru ?!
patu sau patru Marti, 03 Februarie 2015, 13:35
Este doar unul dintre exemplare , fauna e mai mare si diversa ; material de studiu serios pt procurori si psihiatri , in egala masura .
Marti, 03 Februarie 2015, 13:46
Mircea
Pe Paduraru l-au dat si pe hotnews. E momentul ca studentii sa se mobilizeze si sa arate ca macar ei sunt capabili sa se revolte impotriva unor asemenea acte daca profesorii si conducerea se comporta ca niste oi lashe si de ani de zile nu misca un deget, cunoscand perfect situatia.............. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19276828-profesorul-patima.htm
Marti, 03 Februarie 2015, 13:13
Solutie radicala
Trebuie inchisa Universitatea, studentii care sunt nevoiti sa se transfere despagubiti de asa-zsele cadre universitare si universitatea redeschisa peste cativa ani cu alti profesori platiti din recuperarea sumelor incasate in toti acesti ani de impostori acoperiti de titluri universitare
Marti, 03 Februarie 2015, 08:45
curios
Oare in regulamentul universitati era trecut ceva? Poate vreo amenintare cu exmatricularea in cazul in care cineva indrazneste sa dea in vileag pretinderea si darea de mita, hartuirea sexulala, etc?
Marti, 03 Februarie 2015, 15:10
Revoltat
Deci nici macar un singur parvenit folosind pe nedrept titluri academice nu s-a trezit sa sesizeze DNA -desi data fiind amenintarea cu moartea si presiunea psihica pusa pe studenta e mai degraba tentativa de viol si e treaba DIICOT - tot studenta a reusit sa sa se salveze. Niciunul din colegii(complicii) monstrului nu mai merita sa profeseze
Marti, 03 Februarie 2015, 07:05
edi
Aveti si lista cu studentele care au acceptat favorurile maniacului ?
!!!! Marti, 03 Februarie 2015, 08:09
Alea nu mai sant studente "profeseaza"!!!
Marti, 03 Februarie 2015, 13:27
exercitiu de imaginatie
Sunt curios daca era homosexual, la fel de cuminti ar fi stat studentii in genunchi sperand da-si treaca examenul ?
Marti, 03 Februarie 2015, 23:38
Alexandra
Inca din primele zile in UMF am auzit povesti despre acest animal. Sunt la alta specializare in cadrul UMF. Noi anatomie am facut cu un alt domn(laboratoarele) si o doamna(cursurile). La examen a venit si obsedatul asta sexual si el(fiind 'bossul' de la anatomie) ne-a dat subiecte din ce nu ne-a fost predat. Ma gandesc ca poate a facut anumea sa picam cati mai multi. Mentionez ca in timpul examenului a venit de vreo 5-6 ori si se uita prin sala, parca dupa viitoarele victime de sex feminin. Fix in ziua in care trebuia sa mergem personal la el cu carnetul a fost ridicat de mascati. Asa un jeg de om nu are ce cauta in libertate, nu are ce cauta intr-un mediu academic! Se pot lua note mari daca inveti la orice materie. Inclusiv la profesori severi ca doamna Iancu. Se ia lejer 10 la practic daca inveti. La anatomie nu e asa. Am auzit multe intamplari, multe victime povestesc. Intre colegi se stie. Am fost avertizati de colegii mai mari despre acest 'profesor'. Am luat note mari la toate materiile prin munca. Exista cadre didactice dedicate si care te ajuta, iti explica, dar din pacate nu ocupa ranguri foarte inalte. Insa...ma scarbeste faptul ca acum mai marii UMF-ului se prefac socati de cele intamplate. NU cred ca exista vreun profesor, femeie de servici, asistent, secretar etc care sa nu stie ca Paduraru face treburi de astea si ca in UMF se ia mita la greu si se copie cat de mult se poate. Astfel, colegi care abia dau pe la ore iau 8,9,10 pe copiat. Paduraru a facut multe victime si bine ar fi daca acestea ar iesi la iveala sa il infunde de tot. Sa stea la puscarie!
Marti, 03 Februarie 2015, 13:24
se poate
Am auzit ca la o facultate din Cluj, nu stiu daca nu ce de Drept, decanul l-a obligat pe un profesor incurcat cu o studenta sa o ia de nevasta si sa nu mai predea la grupa ei, altfel nu doar ca il zboara dar ii mai face si plangere penala
Marti, 03 Februarie 2015, 11:52
gigi
Universitatea de Maniaci si F...utologie
Marti, 03 Februarie 2015, 16:02
studentului
"De ce as fi un student cinstit?" Stimate student, comentariul tau a ajuns si pe Hotnews la articolul despre Paduraru http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-19276828-profesorul-patima.htm Macar acesti profesori fara scrupule si lashi sunt facuti de ras in toata tara. Macar atat, ca in baza justitiei ...Oaie e si acum rector si liber, da declaratii tembele si crede ca e de neinlocuit.
Marti, 03 Februarie 2015, 18:08
Fiti revolutionari !
Ma intreb si ii intreb pe studentii de la UMF : care dintre voi este recunoscut ca fiind cel mai bun din facultatea de Medicina ? Ei bine, cel care este cel mai bun, impreuna cu macar 5 dintre cei mai buni trebui sa iasa la un post de televiziune, dar acum cat este fierul cald, si sa condamne aceasta situatie intolerabila a profesorilor de la UMF. Nu va fie frica, nu au ce sa va faca, ei profesorii sunt deja condamnati. Faceti o masa rotunda si spuneti fiecare adevarul, faceti o revolutie in UMF cum au facut cei din diaspora impotriva lui Ponta. Alaturi de voi vor veni iesenii, victimile malpraxisului, cei nemultumiti de criminalitatea unor medici. Nu va lasati intimidati. Fiti curajosi ! Succes.
Marti, 03 Februarie 2015, 11:17
unu
arunci un bat in UMF si cu siguranta nimeresti un asistent, preparator, profesor care a tras-o la studente. arunci o scobitoare si nimeresti o "studenta" care si-a tras-o cu un "cadru didactic". Nu stiu de ce atata mirare, cand eram acolo la facultate (2005), aveam 2 colege (in grupa de 10), care erau mai mult decat disponibile sa-si rezolve examenele asa. ele veneau cu prezervativu.
Marti, 03 Februarie 2015, 20:15
laura
Aceste studente traumatizate nu au parinti si nici colegi care sa le apere? Ca parinte responsabil,cum poti tolera sa-ti fie umilita fiica si tu sa stai acasa la tv? Ca si coleg,cum poti rasufla usurat ca tu esti baiat si n-ai astfel de probleme la examen? Ca si profesor universitar cinstit,care ti-ai castigat locul prin munca,cum poti suporta sa lucrezi langa astfel de jigodii,fara a fi solidar cu dreptatea?
laura Marti, 03 Februarie 2015, 20:44
@esimplu,Eu ma refer la acei parinti care stiu si nu fac nimic.Cum e sa fii parinte si sa-ti vina fata acasa plingand pt ca i s-a cerut patu ori patru? Cum e ca niste lepre sa-ti distruga sufleteste copilul si sa-si bata joc de munca ta cu care ti-ai permis sa-ti dai copilul la facultate? Eu cred ca majoritatea fetelor spun pt ca ele stiu ca rusinea nu le apartine lor,ci acelor cadavre didactice.Daca n-ar spune,cum ar justifica picarea examenelor?
e simplu Marti, 03 Februarie 2015, 20:20
E simplu: parintii nu stiu, colegilor nu le pasa si profesori cinstiti nu sint in UMF. Trist dar asta e.
Marti, 03 Februarie 2015, 08:31
as
Doresc sa dau in buba la studente mediciniste. Sint cele mai bune si accesibile...ca pret
Intrebare Marti, 03 Februarie 2015, 08:47
Esti prof univ ? Asteapta in cabinetul tau, obsedatule.
Marti, 03 Februarie 2015, 21:23
Gi
OMG, ce comentarii, ce usor e sa blamezi ! Fiti voi studenti la medicina, incovoiati de materie, examene, ca sa aveti timp, dispozitie sa iesiti in strada ! Viata de student umfist inseamna competitie, si fiecare supravietuieste cum poate. Cazurile anchetate reprezinta doar o parte din realitate, si nu sta in puterea studentilor sa schimbe ceva, ci in puterea conducerii !
hai pardon Marti, 03 Februarie 2015, 21:32
Competitia nu s-a inventat in facultatile de medicina. Izolat esti victima sigura pentru tot felul de gunoaie.. Poti sa lingusesti, poti sa taci complice, poti sa dai spaga cand ti se cere, dar mai devreme sau mai tarziu iti va veni randul sa platesti in solidar cu cei lingusiti fiindca ai devenit o lichea precum ei. Dupa scandalul asta cat crezi ca va mai valora diploma ta ? Va mai valora in Iasi cat mai sunt complici de-ai lor prin spitale. Dar dupa ce ii va curata DNA-ul, cine te va mai angaja ?

Ultima ora

editorial

Când începe lumea noastră

Mihai CHIPER

Când începe lumea noastră

„Lumea lor” e încercuită şi nu se predă, dar când începe „lumea noastră”?

Filmuletul zilei

opinii

Un moment de respiro

Alexandru CĂLINESCU

Un moment de respiro

Winston Churchill: „Inteligenţa în politică înseamnă să spui cu anticipaţie ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare şi anul viitor. Şi să ai după aceea inteligenţa să explici de ce faptele anticipate nu s-au întâmplat”.

Te-apucă... Jalea

Nicolae TURTUREANU

Te-apucă... Jalea

Campania iniţiată de statul român, pentru achiziţionarea, prin contribuţie publică, a capodoperei lui Brâncuşi, Cuminţenia pământului, dincolo de reacţiile pro/contra stârnite, a avut/are şi momente bizare sau de-a dreptul hilare, ducând acţiunea în derizoriu. 

Gânduri de profesor: Mihai Toma

Nicolae CREŢU

Gânduri de profesor: Mihai Toma

Dacă din titlul cărţii fizicianului ieşean, prof. univ. dr. Mihai Toma, am reţinut doar două vocabule - cheie este, cred, o alegere deplin justificată: Din viaţa, activitatea şi gândurile unui profesor(Demiurg, 2015). 

pulspulspuls

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Da, stimaţi telexpectatori şi simpatice telexpectatoriţe, pe astăzi chiar asta vrem a vă povesti: cum s-a făcut de a ajuns cel mai mare partid ieşean să aibă pe post de locomotivă (din alea două, căci e mare şi e multă mizerie de tractat) un doftor pripăşit în ultimii ani pe listele din Vaslui, şi care luat la bani mărunţi nu are nici o realizare importantă nici măcar pentru el, darămite pentru alţii! 

Caricatura zilei

Spitalul de urgenta

 

Editia PDF

Bancul zilei

La micul dejun, sotia: - Dragul meu, esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn! - In somn? Dar, draga mea, n-am in (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.