Studenţii primesc burse şi pe perioada verii, inclusiv cei din ultimul an

luni, 03 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Studenţii primesc burse şi pe perioada verii, inclusiv cei din ultimul an

Studenţii vor primi burse şi pe durata vacanţei de vară, după demersurile realizate de către ligile studenţeşti şi validate de către Parlamentul României.  Astfel, aceştia vor primi burse, indiferent de tipul lor – sociale, de merit sau de performanţă, pe toată durata anului calendaristic, toate cele 12 luni, în acelaşi cuantum ca în timpul anului universitar. 

Mai mult decât atât, studenţii înmatriculaţi în ultimul an de studiu al ciclurilor de licenţă sau de master, care beneficiază de orice tip de bursă în ultimul semestru de studii, vor primi acelaşi tip de bursă până în luna septembrie, inclusiv, a anului respectiv, chiar dacă nu şi-au susţinut în iunie-iulie lucrarea de finalizare a studiilor. Întregul demers a fost demarat de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Stu­denţeşti din România în luna martie a acestui an, când a făcut o solicitare pentru acordarea burselor pe tot anul către Camera Deputaţilor.

Legea a fost promulgată de către preşedintele ţării în luna iunie. Aceasta nu este prima măsură de care se bucură studenţii ieşeni, după ce bursele s-au dublat aproape anul acesta. Astfel, pe perioada verii, un student poate lua în mână aproape 1.200 de lei, dacă are bursă de merit, sau de performanţă, care este cea mai mare bursă oferită, sau în jur de 500 de lei dacă are bursă socială. Deşi în Iaşi încă nu au fost raportate cazuri, conform legii aceste burse se pot cumula – iar un student poate ajunge să câştige, net, echivalentul unui salariu mediu pe economie. 

 

 

Comentarii