După 3 săptămâni de ambiguitate, ministerul a dat şi banii

Studenţii vor lua burse toată vara. Vor primi chiar și 1200 lei lunar

marți, 11 iulie 2017, 01:59
2 MIN
 Studenţii vor lua burse toată vara. Vor primi chiar și 1200 lei lunar

O decizie a Ministerului Educaţiei a oprit din indignarea studenţilor ieşeni, care au aflat săptămânile trecute de la conducerile instituţiilor de învăţământ superior din Iaşi că, deşi s-a aprobat Ordinul de Ministru pentru ca aceştia să primească burse pe perioada verii, ministerul încă nu a suplimentat şi fondurile pentru a putea face acest lucru.

„UAIC a fost informată cu privire la modificările legislative. Conform acestui act normativ, începând chiar din acest an universitar, bursele studenţilor, indiferent de ti­pul acestora, se vor acorda pe toată du­ra­ta anului universitar, inclusiv pe pe­rioada vacanţelor, în acelaşi cuantum ca în timpul anului universitar. Cu toate aces­tea, Universitatea îşi desfăşoară ac­tivitatea în baza unui contract institu­ţional cu Ministerul Educţaiei care nu includea acordarea burselor în perioada vacanţelor. De asemenea, Universitatea nu a primit încă fonduri suplimentare pentru ca să acopere diferenţa de bani necesară plăţii burselor“, anunţau repre­zentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi într-un mesaj transmis studenţilor.

Astăzi însă ministerul a anunţat că bugetul de burse furnizat universităţilor a fost reglat astfel încât sumele din iulie şi august să fie similare cu cele din restul anului – aproximativ 64 milioane de lei.

Iniţial, fondul de burse a fost calculat ca să ajungă în medie pentru 8,3 luni şi a fost crescut după ce punctul de bursă a fost mărit la 201 lei.

Astfel, există studenţi ie­şeni care vor lua până la 1.200 de lei pe lună toată vara, chiar dacă nu desfăşoară acti­vităţi didactice, suma minimă fiind de apro­ximativ 460 de lei (burse sociale).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii