UAIC, a doua din ţară după un top realizat pentru economii emergente

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 02:51
1 MIN
 UAIC, a doua din ţară după un top realizat pentru economii emergente

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi s-a evidenţiat cu o clasare pe un loc important într-un clasament interna­ţional. 

Aceasta a fost evaluată pe locul 200 în topul Times Higher Education realizat pentru economii emergente. „Topul 300 BRICS & Emerging Economies foloseşte aceeaşi 13 indicatori precum topul mondial al uni­versităţilor, dar care sunt recalibraţi pentru a reflecta priorităţile de dezvoltare ale universităţilor din economii emergente“, au transmis reprezentanţii UAIC. Acest clasament include universităţi din ţări precum Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, iar criteriile vizate au în vedere numărul de citări, veniturile din parteneriatele private, perspectivele internaţionale, cercetarea şi calitatea actului didactic. „Instituţiile din Top300 trebuie să demonstreze standarde înalte de performanţă în predare, cercetare, relaţii internaţionale şi transfer de cunoştinţe, precum şi un spirit de competiţie cu universităţile din celelalte 50 de ţări cu economii emergente. Clasificarea inclu­de doar cele mai bune universităţi, iar această reuşită a Universităţii «Alexan­dru Ioan Cuza» merită să fie felicitată pe deplin“, a declarat Phil Baty, editorul clasamentului. 

Cea mai bună clasare din România a avut-o Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, fiind pe poziţia 132, în timp ce Universitatea de Vest din Timişoara se află pe acelaşi loc cu UAIC – 200, iar Universitatea din Bucureşti se află pe un loc nedeterminat, aflat între 251-300.

Comentarii