Un bărbat a venit tocmai din Bucovina pentru a milita împotriva avorturilor

sâmbătă, 14 octombrie 2017, 13:55
1 MIN

Vavrici Boleslav a venit la Iaşi din Bucovina nu pentru a se închina la moaştele Cuvioasei Parascheva, ci pentru a sta la Cortul ASCOR pentru prevenirea avorturilor.

Acesta a aflat de campania Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi, mişcat de către campania acestora, a hotărât să vină la Iaşi. Astăzi, în timpul slujbei, bărbatul era singur la cort şi răspundea întrebărilor celor care treceau pe stradă. E mâhnit de faptul că cei mai mulţi dintre trecători sunt indiferenţi la problema avorturilor sau chiar se găsesc unii care le adresează tot felul de jigniri.

Acesta este ceasornicar, în tinereţe făcând şi un an de seminar, prin anii 90, la Romano Catolici. Acum nu respectă un rit anume şi crede că toţi cei care păzesc Noul Testament urmează poruncile lui Dumnezeu. Se simte însă mai apropiat faţă de Catolici şi Ortodocşi, fiind „cele mai vechi şi statornice confesiuni”.

Campania împotriva avorturilor se află la cea de-a doua ediţie, şi de această dată cortul fiind amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare, la Cub. Membrii ASCOR se află în stradă pentru cea de-a 17-a zi consecutiv, urmând să stea la cort 40 de zile.

Comentarii