Un consilier local PNL solicită retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşului acordat Iliescu

marți, 13 iunie 2017, 17:15
1 MIN
 Un consilier local PNL solicită retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşului acordat Iliescu

Consilierul local Răzvan Timofciuc solicită retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşului acordat lui Ion Iliescu în anul 2000, în condiţiile în care este trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii. 

„Astăzi, la 27 ani de la evenimentele violente din Bucureşti cunoscute sub numele de „Mineriada” din 13-15 iunie 1990, Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii. 4 români au murit şi 1 269 persoane au fost rănite sau arestate fără motiv din cauza ordinelor date de Ion Iliescu în calitate de presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte ales al Romaniei şi acoliţii săi. În aceste condiţii, solicit, în calitate de consilier local, retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşului acordat acestuia în 2000.  

Această distincţie, care ar trebui să reflecte probitatea morală şi integritea unor personalităţi care s-au remarcat prin implicare în sprijinirea Iaşului, este incompatibilă cu situaţia juridică actuală a fostului preşedinte. Aceeaşi situaţie se aplică şi pentru Adrian Năstase care, în 2001, pe nişte criterii neclare, a fost onoroat cu distincţia de cetăţean de onoare al Iaşului. Sper ca primarul Mihai Chirica şi majoritatea PSD să susţină această iniţiativă şi să păstreze curată imaginea Iaşului prin delimitarea de aceste personaje funeste.” 

 

 

Comentarii