Un nou cartier de vile va „răsări” în Păcurari, lângă Cimitirul Evreiesc

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 03:00
2 MIN
 Un nou cartier de vile va „răsări” în Păcurari, lângă Cimitirul Evreiesc

23 de case cu etaj vor fi ridicate în zona Cimitirului Evreiesc.

Consilierii locali au dat undă verde ridicării a 23 de case cu un etaj şi mansardă, principala cale de acces fiind Aleea Cimitirul Evreiesc, care face legătura cu şos. Păcurari. Zona de construire este una în plină dezvoltare, primul cartier construit fiind cel iniţiat de omul de afaceri Sorin Ionescu („Amfiteatru“). Ulte­rior, peste drum de acest cartier, pe platou au început să fie construite mai multe blocuri şi vile, precum şi o şcoală privată.

Noul cartier se află pe str. Iancu Flondor, la capătul ce­lor două zone unde deja au fost construite locuinţe individuale sau co­lective. „Principala disfuncţionalitate a zonei studiate este faptul că aceasta este tranzitată de o magistrală de gaz de la est la vest faţă de care s-a păstrat o distanţă mai ma­re a aliniamentelor zonelor con­stru­ibile, motiv pentru care s-a impus interdicţie de construire parţială aferentă zonei de protecţie a acestei conducte, astfel că drumurile se vor amplasa la 6 metri de conductă, iar clădirile la minimum 20 metri“, se arată în hotărârea Consiliului Local. 

Probleme cu drumul

O altă problemă a zonei este cea a căii de acces principale, Aleea Cimitir Evreiesc şi, în continuarea acesteia, str. Iancu Flondor. Dez­voltarea accelerată a construcţiilor a dus la supraaglomerarea străzii cu doar două benzi de circulaţie. Totodată, pe artera de circulaţie se află şi un portal, construit la în­ceputul secolului trecut, care îngustează strada şi nu permite trecerea a două maşini în acelaşi timp. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), vilele vor fi construite pe o suprafaţă totală de aproape 2,5 hectare. „Se propune cedarea unei suprafeţe de teren de 1.371 mp din proprietăţile private pentru redimensionarea profilului stradal şi crearea trotuarelor. Străzile vor avea două benzi de circulaţie, fiecare de 3,5 m şi pentru circulaţia pietonală trotuare de 1 m, de-a lungul străzilor existente, odată cu lărgirea acestora şi de-a lungul celor propuse“, se mai precizează în hotărârea CL. O parte din suprafaţă de 2,5 ha a fost deja dezmembrată, beneficiare fiind 14 familii care vor locui în zonă, terenurile acestora fiind cuprinse între 500 mp şi 2.000 mp.

Comentarii