N

Un nou episod din „Greu de exclus”: Surdu rămâne viceprimar chiar dacă nu are susţinerea partidului

N

joi, 24 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 Un nou episod din „Greu de exclus”: Surdu rămâne viceprimar chiar dacă nu are susţinerea partidului

\N

Fostul lider al filialei ieşene a PDL, Gabriel Surdu, nu va fi exclus din partid decât cel mai devreme luna viitoare. Liderii interimari ai PDL Iaşi spun că procesul excluderii se va prelungi, întrucât structurile partidului nu sunt constituite în totalitate.

„Decizia de excludere a fost luată în cadrul Biroului Permanent Local, dar ea trebuie confirmată de Consiliul de Coordonare Local, conform statutului. Este foarte uşor de stabilit o dată la care să se întrunească acesta, dar este mult mai greu de făcut efectiv structura. Pentru ca decizia CCL să fie statutară, la şedinţă trebuie să participe reprezentanţi din cel puţin 70% din secţiile de votare din municipiu. Asta înseamnă din start 140 de oameni, în afară de reprezentanţii altor structuri. Blocajul este în zona aceasta”, a declarat liderul filialei judeţene a PDL, Dumitru Oprea.

Conform acestuia, constituirea CCL ar urma să mai dureze aproximativ două săptămâni. Sfârşitul săptămânii viitoare este considerată de Oprea ca un termen limită, dat fiind faptul că mâine va începe oficial campania electorală pentru desemnarea deputaţilor în Parlamentul European. „Am mobilizat lumea să încercăm să facem minuni. Săptămâna viitoare va trebui să avem constituite birouri în majoritatea secţiilor de votare. Altfel, nici nu putem să participăm ca lumea la alegeri”, a spus Oprea.

Excluderea lui Gabriel Surdu din PDL a fost decisă după ce acesta a fost ales ca viceprimar în locul liberalului Marius Dangă. Dacă Surdu va fi exclus din partid, decizia va atrage, conform legii, pierderea calităţii de consilier local şi, implicit, a celei de viceprimar. „Nu se pune problema unei alte decizii la nivelul CCL. Şi în BPL discuţia a fost destul de mecanicistă. |sta este regulamentul, astea sunt faptele, asta spune statutul în astfel de situaţii”, a precizat liderul filialei municipale a PDL, Tudor Luchian.

Comentarii