Un student din Suedia a pornit pe jos de la Iași la Pașcani. E încântat de ce a văzut

miercuri, 21 iunie 2017, 16:29
2 MIN
 Un student din Suedia a pornit pe jos de la Iași la Pașcani. E încântat de ce a văzut

O profesoară de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității "Cuza" a postat pe Facebook un mesaj din partea unui student din Suedia care a venit să învețe și la Iași. Băiatul pare încântat de tot ce a găsit în zonă și și-a propus să facă pe jos traseul dintre Iași și Pașcani.

"Mă numesc Philipp și sunt student la Universitatea din Lund (Suedia) (dar sunt neamt la origine). Imi doresc să studiez un semestru Universitatea Al.I.Cuza din Iasi (Facultatea de Geografie) și azi am venit special până aici să văd ce oportunităti de studiu am.

Și pentru că imi place să cunosc cu adevărat locurile pe unde trec, azi mi-am propus să MERG PE JOS (cu rucsacul in spate, pe 30 de grade plus) de la Iasi la Pașcani (nu pe drumul european, ci prin Rediu, Movileni etc).

Nu știu de ce, ăstora de la universitate cu care m-am intâlnit azi li s-a părut o idee ciudată să fac traseul acesta pe jos, și, doar ca să scap de gura lor, am acceptat să mă aducă până aici (la ieșirea din Movileni este făcută poza) cu mașina, o profă drăgută și vorbăreaţă. Dacă nu era așa vorbăreaţă, nu scotea de la mine in veci această informaţie (că vreau să fac traseul pe jos).

Vă pup și vă iubesc. (ei, asta nu am spus chiar eu, că sunt neamţ, ce vreţi de la mine – dar, oricum, imi place ţara asta și oamenii de aici – de aceea nu inţeleg de ce sunt atât de rezervaţi cei din Suedia când vorbesc de aceste locuri).

PS. Vorbesc și puţin românește.

PS2. Nu intentionez să ajung chiar până la Pașcani azi – o să mă opresc undeva, la vreun gospodar ce se incumetă să mă primească".

Comentarii