Workshop despre scanarea terestră, la Universitatea Tehnică

joi, 02 martie 2017, 21:51
1 MIN
 Workshop despre scanarea terestră, la Universitatea Tehnică

Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ organizează un workshop despre „Georeferenţiere şi prelucrarea datelor laser scanner terestru (LST)“. Mai exact, cursanţii vor învăţa teoria de bază a scanării terestre, dar şi cum se realizează măsurătorile laser scaner terestre, despre distanţa Hausdorff care are multiple aplicaţii în topografie, şi vor face vizite de lucru pe teren. 

Workshop-ul va avea loc în perioada 11-12 mai, însă doritorii au la dispoziţie doar 20 de locuri, iar selecţia se realizează în ordinea înscrierii. Cursurile sunt adresate cercetătorilor, persoanelor din producţie, dar şi studenţilor interesaţi de domeniul georeferenţierii şi prelucrării norilor de puncte laser scanner terestru.

Participaţii vor învăţa, pe lângă principiile de bază, şi modul de utilizare a softului „CloudCompare“, iar la vizitele pe teren vor utiliza scanerul „MaptekI-Site 8820“. Împărţiţi pe grupe de lucru, cursanţii vor prelucra datele prelevate, iar la final fiecare grup va realia o prezentare a rezultatelor obţinute. Taxa de participare este de 450 de lei pentru persoanele care provin din mediul privat, iar cele care vin din zona academică trebuie să achite doar 350 de lei. Înscrierile se pot face la şef lucr.dr.ing. Valeria-Ersilia Oniga, pe adresa de e-mail ersilia.oniga@tuiasi.ro. 

Comentarii