10 noi preoţi hirotoniţi mâine la Iaşi

miercuri, 23 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 10 noi preoţi hirotoniţi mâine la Iaşi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţată că în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi 10 tineri vor fi hirotoniţi în preoţie prin ritualul impunerii mâinilor. Slujba va fi ţinută de episcopul de Iaşi, PS Iosif Păuleţ, joi, 24 iunie 2021, în sărbătoarea Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, la liturghia de la ora 11.00. 

„După mai mulţi ani de formare umană, intelectuală şi spirituală, cei 10 diaconi care au studiat la Institutul Teologic «Sfântul Iosif» din Iaşi vor fi hirotoniţi preoţi pentru Dieceza de Iaşi. Alţi 3 diaconi care au studiat la acelaşi institut vor fi hirotoniţi preoţi sâmbătă, 26 iunie, ora 10.00, în Catedrala «Sfântul Iosif» din Bucureşti, pentru Arhidieceza de Bucureşti”, au transmis reprezentanţii episcopiei.

Ca pregătire pentru acest moment important, la Mănăstirea carmelită din Lucani (Bacău), în perioada 16-22 iunie, cei 13 diaconi au făcut exerciţii spirituale, conduse de pr. Cristian Diac. La liturghia de la Iaşi vor participa şi PS Petru Gherghel, episcop emerit, superiori şi profesori de la seminariile unde au studiat candidaţii, preoţi din ţară şi străinătate, părinţi şi rude ale candidaţilor, precum şi mai mulţi credincioşi. În seara precedentă hirotonirii, miercuri, 23 iunie 2021, la ora 19.00, la Seminarul mare din Iaşi candidaţii vor depune profesiunea solemnă de credinţă şi jurământul de fidelitate în capela Institutului Teologic. 

Comentarii