119 amenzi pentru mască şi 3 pentru distanţă, la o singură acţiune

Un restaurant a fost sancţionat deoarece avea clienţi peste 50% din capacitate.

luni, 01 februarie 2021, 02:50
1 MIN
 119 amenzi pentru mască şi 3 pentru distanţă, la o singură acţiune

O acţiune de amploare a avut loc sâmbătă seara în municipiul Iaşi, vizate fiind zonele aglomerate. Peste 160 de poliţişti, inspectori de muncă şi de la alte instituţii au participat la această razie, unde au fost sancţionate 119 persoane deoarece nu purtau măşti de protecţie. De asemenea, un restaurant a fost amendat deoarece era ocupat cu clienţi peste 50% din capacitate. 

“Poliţiştii ieşeni, împreună cu reprezentanţii celorlalte structuri implicate, au continuat activităţile de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID 19. Astfel, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare, în special în zonele aglomerate, scopul vizat fiind acela de a preveni răspândirea virusului COVID 19 şi de a-i ajuta pe cetăţeni să înţeleagă importanţa respectării normelor de protecţie.

La activităţile desfăşurate ieri, 30 ianuarie, au participat peste 160 de politişti, împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai ITM Iaşi, DSVSA Iaşi, DSP Iaşi şi CJPC Iaşi şi au fost verificate 67 de societăţi comerciale şi 34 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.519 persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 119 pentru nepurtarea măştii de protecţie şi trei pentru nerespectarea distanţării fizice. Le reamintim cetăţenilor să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să evite zonele aglomerate, pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jur”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii