14 copii intoxicaţi la banchet, la şcoală. Alimentele au fost aduse de acasă!

DSP Iaşi anunţă că a demarat o anchetă, pentru a depista alimentul care i-a adus la spital.

luni, 18 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 14 copii intoxicaţi la banchet, la şcoală. Alimentele au fost aduse de acasă!

14 elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din localitatea Dolheşti au ajuns ieri la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi după ce au consumat la comun alimente aduse de acasă, la serbarea de sfârşit de an, care s-a ţinut sâmbătă seară în incinta şcolii.

Dintre cei care au venit la Spitalul de Boli Infecţioase acuzând o stare de rău, doar 11 au rămas internaţi pentru supraveghere, trei dintre ei fiind lăsaţi să plece după ce s-a constatat că starea loc este stabilă şi că nu prezintă niciun pericol. „Toţii pacienţii se află într-o stare generală bună pentru moment. Se pare că au mâncat alimente aduse de părinţii lor de acasă la o petrecere de sfârşit de an. Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Iaşi a fost înştiinţată şi se ocupă să vadă ce anume ar fi putut să-i îmbolnăvească. Pentru moment, niciunul dintre copii nu pune probleme de sănătate deosebite“, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, mana­ger al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi.

Sesizarea a ajuns şi la DSP Iaşi, care a demarat o anchetă pentru a afla mai concret care alimente au provocat infecţia la un număr atât de mare de persoane. „Ancheta e în desfăşurare, a fost declanşată, dar nu avem încă date preliminare despre focarul de infecţii de la Dolheşti,“ a menţionat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Cei 11 copii rămân deocamdată în atenţia medicilor ieşeni.

 

 

Comentarii