15 noi blocuri în Bucium, aprobate ieri la Urbanism

sâmbătă, 19 mai 2018, 01:50
1 MIN
 15 noi blocuri în Bucium, aprobate ieri la Urbanism

Două noi proiecte imobiliare au fost aprobate ieri de Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL). Una dintre iniţiative face referire la construirea unui ansamblu cu şase tronsoane de bloc (locuinţe colective) în Bucium, în zona Hotelului Pleiada. Investitorul este firma Tehno Star SA, patronată de omul de afaceri Irimia Haralambie.

Dezvoltatorul are la dispoziţie o suprafaţă de 11.419 mp, teren rezultat din alipirea a mai multor parcele. Corpurile de clădire vor avea o înălţime maximă de 14 metri, cu trei demisoluri (diferenţă semnificativă de nivel), parter, două etaje şi un etaj retras. Celălalt proiect face referire tot la zona Bucium, pe un teren de aproape 11.000 mp.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de către consilieri vizează construirea a nouă imobile cu un regim de înălţime demisol, parter şi două etaje, amplasamentul fiind aproape de zona Plopii fără Soţ, în timp ce investitorul este STP Business Construct SRL. Nu în ultimul rând, Comisia de urbanism a amânat, din nou, analiza unui proiect urbanistic propus în Păcurari, zona Moara de Foc, lângă pasajul Octav Băncilă. Dazz Group SRL vrea să construiască în zonă imobile cu până la 15 etaje, dar Comisia a cerut răgaz să studieze în detaliu noi planşe de mobilare urbană depuse la Primărie în ultima săptămână de către investitor. 

 

Comentarii