32 de poliţişti ieşeni au fost avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române

vineri, 24 martie 2023, 14:15
2 MIN
 32 de poliţişti ieşeni au fost avansaţi în grad de Ziua Poliţiei Române

Mâine, 25 martie, se sărbătoresc 201 ani de la prima atestare documentară a Poliţiei Române.

Astfel, Ziua Poliţiei Române a oferit prilejul de a evidenţia 32 de poliţişti (10 ofiţeri de poliţie şi 22 de agenţi de poliţie) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi care au fost avansaţi în gradul profesional următor, înainte de împlinirea stagiului minim.

Totodată, îndeplinirea atribuţiilor de serviciu cu responsabilitate şi sârguinţă, a creat cadrul necesar pentru avansarea la termen, în gradul profesional următor, a 114 poliţişti (21 de ofiţeri de poliţie şi 93 de agenţi de poliţie).

De asemenea, în semn de recunoaştere şi apreciere astăzi a avut loc şi recompensarea a 167 de poliţişti cu felicitări şi mulţumiri scrise, pentru rezultate meritorii în activitatea profesională desfăşurată pe parcursul anului 2022.

Cu această ocazie, Şeful I.P.J. Iaşi, chestor de poliţie Gîtlan Costel a dat citire mesajului Inspectorului General al Poliţiei Române. Totodată, inspectorul şef al I.P.J. Iaşi, le-a înmânat plachete poliţiştilor de onoare ai anului 2022, la categoriile:

  • ordine şi siguranţă publică;
  • investigarea şi combaterea criminalităţii;
  • suport operativ;
  • suport misiuni şi activităţi.

Tot astăzi a avut loc şi premierea poliţiştilor câştigători ai concursurilor sportive organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, precum tir, şah, cros, tenis de masă şi minifotbal.

Înainte de începerea festivităţii de avansare, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria poliţistului erou sublocotenent post-mortem Donisă Constantin, căzut la datorie, fiind depusă o coroană de flori la monumentul din faţa Poliţiei Municipiului Iaşi.

Comentarii