5 pași de urmat în alegerea unei mașini de oraș (P)

marți, 18 ianuarie 2022, 10:34
4 MIN
 5 pași de urmat în alegerea unei mașini de oraș (P)

Dacă vrei să-ți schimbi mașina și să-ți achiziționezi una nouă sau una deja rulată, probabil că nu știi de unde să începi. Ce fel de mașină dorești? Ce nevoi ai? Cât de des o folosești? Ce dotări ai nevoie? Cât ești dispus să cheltui? Vrei una nouă? Sau poate rulată? Acestea sunt doar câteva întrebări care ne trec tuturor prin cap atunci când dorim să ne schimbăm mașina. Însă, urmând câțiva pași simpli, vom reuși în final să alegem o mașină de oraș potrivită nevoilor personale.

Fixează-ți un buget aproximativ

Dacă ai decis că este vremea pentru o mașină de oraș, trebuie mai întâi de toate să-ți stabilești un buget aproximativ pe care ești dispus să-l cheltuiești. Probabil ai o anumită sumă și vrei să o folosești ca și avans pentru o mașină nouă, mașină ce o poți achiziționa prin credit auto sau leasing. Acest lucru depinde doar de posibilitățile tale financiare și de suma pe care ești dispus să o cheltuiești. 

Stabilește-ți prioritățile

Odată alocată o anumită sumă, poți începe să-ți cauți un model de mașină care se potrivește nevoilor tale. Ia în calcul numărul de pasageri ce vor folosi mașina, dacă efectuezi și călătorii mai lungi sau doar în oraș, dacă ai nevoie de anumite funcții în plus, funcții ce nu vin de obicei pe dotările standard ale mașinilor noi, de capacitatea portbagajului, de sistemul Isofix pentru copii, dar și cât de mare îți este locul de parcare sau garajul. Pentru o mașină de oraș confortabilă, sigură, eficientă, cu un interior spațios și sisteme de siguranță adecvate, recomandate sunt vehiculele precum Skoda Fabia sau modele din aceeași categorie. Cei ce îşi doresc un vehicul confortabil, prietenos cu mediul înconjurători se pot orienta către o maşină electrică. Skoda Enyaq este o variantă care merită toată atenţia şoferilor de oraş. Este o bijuterie, compactă, ușor de condus ce satisface chiar şi cele mai pretenţioase preferinţe.  

Vizitează reprezentanțe auto 

Dacă ai reușit să-ți concretizezi prioritățile și știi ce mașină vrei, vizitează reprezentanțele auto pentru vizionarea noilor modele de mașini apărute pe piață, ori DasWeltauto pentru mașini rulate. Discută cu agenții de vânzări, explică-le nevoile tale, căutați împreună modelul dorit, verifică dotările existente și selectează altele noi, în cazul în care dorești o mașină nouă. Dacă te orientezi către o mașină rulată, verifică istoricul mașinii împreună cu agentul de vânzări, interesează-te de numărul real de kilometri, de posibile accidente, de dotări, rechemări în fabrică, dacă reviziile au fost efectuate la timp și orice alte informații pe care ți le poate oferi un agent de vânzări profesionist. 

Toate informațiile primite te vor ajuta să decizi dacă mașina de oraș pe care și-o dorești, ți se potrivește, și abia apoi poți trece la pasul următor.  

Realizează un test drive

Înainte de a face orice pas spre achiziționarea noii tale mașini, programează un test drive. Doar conducând mașina vei reuși să-ți dai seama cu exactitate dacă respectivul model ți se potrivește. Test drive-ul devine obligatoriu cu atât mai mult atunci când îți achiziționezi o mașină rulată. Totuși, de menționat faptul că mașinile rulate vândute mărcile de vânzare auto ale reprezentanțelor, sunt mașini temeinic verificate și pregătite pentru vânzare în condiții excelente. 

Achiziționează mașina și bucură-te de călătorii confortabile

Odată stabilit bugetul și tipul de cumpărare (cash, credit sau leasing auto), prioritățile și dotările pe care le dorești de la noua mașină, după ce ai vizitat reprezentanța auto pentru vizionarea mașinii și efectuarea unui test drive, abia apoi vei putea ști cu certitudine dacă mașina găsită este ceea ce cauți. Dacă aceasta se încadrează în standardele tale stabilite, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să semnezi actele pentru achiziționare și să pleci la drum cu noua ta mașină de oraș.

 

Comentarii