Chiar dacă nu avem piste

62 staţii de îmbarcare, 10 staţii de depanare şi 35 de parcări pentru 850 de biciclete

joi, 06 iunie 2019, 01:59
1 MIN
 62 staţii de îmbarcare, 10 staţii de depanare şi 35 de parcări pentru 850 de biciclete

Consilierii locali s-au reunit ieri într-o scurtă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi au fost doar trei proiecte de hotărâre, două fiind introduse pe ultima sută de metri.

Principalul motiv pentru care consilierii locali au fost convocaţi a vizat actualizarea contribuţiei Primăriei Iaşi la implementarea unui proiect european: „Iaşi Velocity“ – sistem alternativ de mobilitate urbană cu utilizare unor staţii automate de închiriere a bicicletelor, valoarea fiind peste 22 milioane lei, în condiţiile care aproape toţi bani sunt asiguraţi de Uniunea Europeană. Sistemul de „bike-sharing“ cuprinde achiziţia a 850 de biciclete, amenajarea a 62 de staţii de îmbarcare, 10 staţii de depanare şi 35 de parcări.

La propunerea consilierului Paul Boişteanu, proaspăt (re)desemnat lider al grupului PSD, ordinea de zi a fost completată cu două planuri urbanistice zonale (PUZ) ale Universităţii Agronomice. Primul proiect de PUZ a făcut referire la amenajarea unei linii de vinificaţie şi a unui depozit de fructe, iar celălalt la construirea de spaţii pentru procesul didactic de la disciplinile de echitaţie şi tehnologia creşterii cabalinelor.

„Documentaţiile au fost atent verificate, au fost discutate în Comisia de urbanism acum mai bine de o lună, s-au realizat toate documentele ce erau necesare şi vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu aceste două proiecte“, a spus, în plen, Paul Boişteanu.

Toate cele trei proiecte de hotărâre au fost adoptate în unanimitate de către plenul Consiliului Local.

Comentarii