900 de locuri în căminele din Tudor pentru participanţii la Afterhills

sâmbătă, 20 iulie 2019, 01:59
2 MIN
 900 de locuri în căminele din Tudor pentru participanţii la Afterhills

Locurile, în două cămine, sunt alocate celor care au cumpărat bilete cu această opţiune de cazare.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a încheiat un parteneriat cu organizatorii Festivalului Afterhills, Politehnica ieşeană urmând să ofere 900 de locuri în două cămine în fiecare weekend de desfăşurare a evenimentului. Locurile în cămine sunt oferite festivalierilor care au achiziţionat şi această opţiune, organizatorii Afterhills fiind cei care vor asigura paza în cămine, curăţenia, dar şi acoperirea cheltuielilor de reparaţii în cazul eventualelor stricăciuni.

În cazul acordului de colaborare, Universitatea Tehnică va pune la dispoziţie cele 900 de locuri de cazare în căminele T18 şi T19, atât pentru weekendul 23-25 august, dar şi pentru 30 august – 1 septembrie. Practic, cele două cămine vor fi oferite, cu inventar cu tot, organizatorilor, universitatea încasând o contravaloare în funcţie de numărul de persoane care vor fi cazate.

„Este un festival adresat tinerilor, chiar mulţi dintre studenţii noştri au participat la ediţiile din anii anteriori, şi este o bună posibilitate atât pentru a creşte vizibilitatea universităţii, cât şi de a ne implica mai mult în astfel de evenimente sociale. Rostul unei universităţi, până la urmă, este acela de a avea în permanenţă porţile deschise către comunitate şi către interesele tinerilor care studiază la TUIASI. Să ne uităm doar la exemplul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi la colaborarea pe care o are cu organizatorii festivalului UNTOLD”, a declarat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul Politehnicii ieşene.

Pe lângă beneficiile legate de promovarea universităţii şi implicarea socială, Universitatea Tehnică va beneficia şi de o resursă financiară importantă, având în vedere că, în acea perioadă, căminele nu erau folosite. De asemenea, Politehnica ieşeană nu va utiliza nici resursa umană, portari sau personalul de curăţenie, de acest aspect urmând să se ocupe organizatorii festivalului.

Conform reprezentanţilor Universităţii Tehnice, banii obţinuţi în urma acestui contract vor fi reinvestiţi în campus, în renovări şi recondiţionări ale căminelor şi în revitalizarea spaţiilor verzi, un proiect început deja din 2017 de către Direcţia Servicii Studenţeşti, în colaborare cu studenţii Facultăţii de Arhitectură.

Festivalul Afterhills se va desfăşura în weekendurile 23-25 august şi 30 august – 1 septembrie, la Dobrovăţ, în prima săptămână evenimentul fiind dedicat iubitorilor de trap, iar cea de-a doua săptămână trupelor care vor cânta live.

Comentarii