A ars o casă din Galata: cu o oră înainte de incendiu, fiul şi-a ameninţat tatăl că dă foc la casă

sâmbătă, 13 octombrie 2018, 01:50
1 MIN

Anchetatorii fac cercetări, pentru a vedea dacă este vreo legătură între cele două aspecte de mai sus. Din casa arzând a fost scoasă la timp o femeie paralizată.

Un incendiu puternic a izbucnit ieri la orele amiezii, la o casă din cartierul Galata, pe strada Văleni. Focul a izbucnit în jurul orei 13, iar fumul gros s-a putut vedea din centrul municipiului Iaşi. Imediat, la faţa locului au fost trimise şase autospeciale cu 31 de pompieri. În incendiu au explodat şi trei butelii, însă, în afară de pagube materiale, nu s-a înregistrat nicio victimă. O femeie în vârstă de 60 de ani, paralizată, a fost scoasă din casă la timp, de către pompierii care au intervenit la faţa locului. După o jumătate de oră, incendiul a fost stins.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în Galata. Au ars mai multe bunuri şi materiale, deocamdată nu a fost stabilită cauza incendiului“, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi. Vecinii casei incendiate au povestit că în imobilul respectiv locuiau un bărbat şi femeia de 60 de ani, iar cu câteva ore mai devreme proprietarul s-a certat cu fiul său, care ar fi ameninţat că va da foc la casă. Poliţiştii au precizat că în acest caz sunt făcute cercetări. „Lucrăm cu cei de la ISU pentru a vedea care a fost cauza incendiului“, a precizat şi Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. 

Comentarii