A dat muzica prea tare şi s-a ajuns la focuri de armă

marți, 27 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 A dat muzica prea tare şi s-a ajuns la focuri de armă

Din cauza muzicii, un ieşean a fost la un pas de a ajunge după gratii. I-a agresat pe poliţiştii chemaţi de o vecină, încât aceştia au trebuit să folosească armamentul din dotare pentru a-l linişti.

Incidentul s-a petrecut aproape de ora 23.00, pe 6 august, când o ieşeancă din Osoi-Comarna a sunat la 112, deranjată de faptul că vecinul său, Petrică Butnaru, asculta muzică la intensitate mare. Un echipaj al Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni s-a deplasat la faţa locului.

La vederea poliţiştilor, Butnaru a oprit muzica şi a ieşit în drum, înarmat cu o bâtă, ameninţându-i. Poliţiştii i-au cerut să arunce bâta, dar Butnaru s-a îndreptat spre ei, încercând să-l lovească pe A.P.

Acesta a parat lovitura cu bastonul telescopic din dotare. Butnaru s-a întors în curte, a ieşit imediat înarmat şi cu o furcă, reluându-şi ameninţările. Poliţiştii l-au somat, apoi au executat un foc de armă în plan vertical. În cele din urmă, Butnaru a lăsat armele şi a fost imobilizat.

Transportat la Socola, bărbatul a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate instabil emoţional, dar medicii au stabilit că acţionase cu discernământ. În faţa magistraţilor Judecătoriei Răducăneni, el a explicat că în momentul respectiv era beat. Şi-a cerut iertare, precizând că vrea să-şi schimbe viaţa.

Butnaru a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare pentru ultraj, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Cei doi poliţişti se constituiseră părţi civile, cerând despăgubiri totale de 300.000 lei.

Ulterior însă, niciunul dintre ei nu s-a prezentat în faţa instanţei pentru a aduce lămuriri cu privire la natura pretenţiilor şi nici nu a depus precizări cu privire la acest aspect. Ca urmare, cererile lor au fost respinse. 

Comentarii