A decedat Cornel Simighian. Jurnalistul ieşean era născut în 1959

sâmbătă, 23 martie 2024, 23:29
2 MIN
 A decedat Cornel Simighian. Jurnalistul ieşean era născut în 1959

Jurnalistul ieşean Cornel Simighian a încetat din viaţă. El s-a născut în 15 ianuarie 1959, în Piteşti, Argeş, dintr-o mamă munteancă şi un tată moldovean.

Ulterior a ajuns cu familia în Piatra Neamţ, unde a absolvit Colegiului Naţional “Petru Rareş” în anul 1978. În 1984, a absolvit cursurilor Facultăţii de inginerie geologică şi geofizică, specialitatea geochimie, din cadrul Universităţii “Al I Cuza” din Iaşi. Până în anul 1990, a lucrat inginer geolog în cercetare, prospecţiune şi explorare. Simighian şi-a făcut debutul în presă imediat după Revoluţie la cotidianul “24 ORE” din Iaşi, ca redactor, şef Departament economic, publicist comentator, analist economic şi politic, editoralist, redactor şef.

A mai fost redactor şef al cotidianului “Independentul” din Iaşi şi colaborator la săptămânalele economice “Financiarul” şi “Iaşiinvest”, la posturi locale de radio şi televiziune. De asemenea, a ocupat funcţia de director executiv al Agenţiei “ProRom” Iaşi, de consulting politic şi marketing electoral, redactor şef al săptămânalului politic “Mesagerul” de Iaşi, până în 2001. În perioada 2000-2004, a fost purtător de cuvânt al Prefectului judeţului Iaşi, 2000 – 2004, iar o perioadă a îndeplinit rolul de consilier parlamentar. Până în anul 2019 a fost redactor şef al săptămânalului “Nova Apollonia” şi al postului de televiziune “Apollonia TV”. “Drum lin in lumina, Simighian Cornel ! Ai plecat discret la stele…”, “Condeiul tau va ramane vesnic in amintirea celor care te-au cunoscut. Nimeni nu scria asa cum tu o faceai. De azi inainte vei scrie pentru ingeri. Dumnezeu sa te odihneasca in pace Cornel”, “Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, Cornel..! Îmi pare tare rău că a trebuit să pleci”, “Sînt extrem de trist. S-a dus un drag prieten, Simighian Cornel. Un om de o calitate rarà, inteligent, care mînuia cuvintele cu un umor fin, cu esenţă. Cornel a fost un jurnalist de excepţie, a cărui carieră a evoluat în jurul presei.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace!”, “Nu ştiu de ce, dar de ceva zile Dumnezeu îşi ia lângă el oameni buni, fără de care lumea ne va fi mai săracă în spirit şi frumuseţe. Au plecat către ceruri de puţină vreme Radu Parpauta, mai apoi Marius Spinu, acum Simighian Cornel şi Nicolae Manolescu. Plânsul cerurilor vine odată cu primăvara, natura renaşte şi noi învăţăm că suntem trecători. Învăţaţi să apreciaţi oamenii care merită să fie modele pentru cei care urmează, căci frumuseţea spiritului lor e singura moştenire care contează”, au scris apropiaţii pe reţelele de socializare.

Comentarii