A doua tinereţe a lui Grişo

sâmbătă, 16 octombrie 2021, 01:43
2 MIN
 A doua tinereţe a lui Grişo

 

Bulgarul Dimitrov s-a calificat în semifinale la Indian Wells, iar Ons Jabeur s-a trezit principală favorită înaintea penultimului act

Jucătoarele Ons Jabeur (Tunisia, 14 WTA) şi Paula Badosa (Spania, 27 WTA) s-au calificat, în semifinalele turneului de la Indian Wells, fază în care vor fi adversare. Jabeur a trecut în sferturi de Anett Kontaveit (Estonia,20), scor 7-5, 6-3. Sportiva tunisiană a început mai bine întâlnirea, a condus cu 4-1 în primul set. Baltica a reuşit să egaleze la cinci şi tocmai atunci şi-a pierdut serviciul. În setul al doilea s-a mers „cap la cap” până la 3-3, când Ons a realizat trei game-uri la rând, dintre care două pe retur.

Spaniola Paula Badosa a avut un meci greu cu experimentata Angelique Kerber (15 WTA) una dintre cele mai bune jucătoare de anduranţă din lume. Badosa a ratat două mingi de meci la 6-4, 5-3 dar nemţoaica a reuşit să-şi salveze serviciul şi să facă break în game-ul următor. La 6-5 spaniola a câştigat din nou pe retur, impunându-se într-o oră şi 27 de minute, exact cât a durat şi celălalt meci Şi iată cum se făcu ca Ons Jabeur să fie cea mai bine clasată semifinalistă a prestigiosului turneu din deşertul californian. Asta pentru că în cealaltă semifinală joacă Viktoria Azarenka (Belarus, 32 WTA) şi Jelena Ostapenko (Letonia, 29).

În turneul ATP, bulgarul Grigor Dimitrov, chiar dacă nu poate fi numit un veteran la 30 de ani, trăieşte a doua tinereţe. După halucinanta victorie din optimi asupra lui Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Dimitrov (28 ATP) a câştigat în sferturi un meci complicat cu polonezul Hubert Hurkacz (12 ATP), scor 3-6, 6-4, 7-6. Dimitrov a pierdut primul set, dar a reuşit să revină şi să câştige după două ore şi 37 de minute. „Grişo” a ajuns pentru prima oară din 2019 în semifinalele unui turneu de categoria ATP Masters 1000. Hurkacz, câştigător anul acesta la Miami, s-a oprit în sferturi la Indian Wells pentru a doua oară consecutiv, în 2019 fiind învins de elveţianul Roger Federer. În penultimul act al turneului din deşertul californian, Dimitrov îl va întâlni pe britanicul Cameron Norrie (26 ATP), care a câştigat surprinzător de uşor în faşa argentinianului Diego Schwartzman (15 ATP), cu 6-0, 6-2, după o oră şi 13 minute.  „Este probabil cel mai bun meci din cariera mea”, a subliniat Norrie la final. Britanicul, campion la Los Cabos luna trecută, nu atinsese până acum sferturile de finală la un turneu ATP Masters 1.000 sau de Grand Slam. Celelalte două sferturi sunt Nikoloz Basilaşvili (Georgia, 36 ATP) – Stefanos Tsitsipas (Grecia, 3ATP) şi Taylor Fritz (SUA, 39) – Alexander Zverev (Germania, 4 ATP).

Comentarii