A făcut prăpăd pentru manele într-un bar: pahare sparte în cap, lovituri, distrugere

marți, 16 februarie 2021, 02:59
3 MIN
 A făcut prăpăd pentru manele într-un bar: pahare sparte în cap, lovituri, distrugere

Atât a primit drept pedeapsă un ieşean înfierbântat care l-a bătut crunt pe patronul barului din cauză că i-a refuzat muzica preferată.

Un client bine aghezmuit l-a bătut măr pe patronul unui bar, după ce i se refuzase îndeplinirea dorinţei de a asculta manele. Scandalagiul i-a spart două pahare în cap patronului, după care l-a lovit cu pumnii şi picioarele şi a sfărâmat tot ce a găsit în bar. Trimis în judecată pentru tentativă de omor şi distrugere, Ionuţ Dimache a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi o lună de închisoare.

Incidentul a avut loc în noaptea de 23/24 decembrie 2019, într-un local din centrul Paşcaniului. În jurul orei 1.30, Dimache a ajuns la bar, aflându-se deja sub influenţa băuturilor alcoolice. După o jumătate de oră, i-ar fi cerut chelneriţei să pună manele. Chelneriţa a refuzat, întrucât acest gen de muzică nu făcea parte din specificul localului. Dimache a insistat şi a început să facă scandal, provocând intervenţia patronului, G.P. Acesta a anunţat că localul se închide, cerând clienţilor să plece. Majoritatea clienţilor au plecat în scurt timp. Nu însă şi Dimache, acesta afirmând că abia cumpărase vin şi vrea să rămână până îl termină. Între Dimache şi patronul barului a izbucnit un conflict verbal, urmat imediat de unul fizic.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, coroborate cu declaraţiile martorilor, Dimache l-a lovit întâi cu două pahare în cap pe patron, spărgându-le. Apoi la lovit cu pumnii în zona capului, până ce acesta a căzut pe o canapea. Când G.P. a încercat să se ridice, l-a lovit din nou. Victima s-a lovit cu capul de bar şi a căzut la podea, pierzându-şi cunoştinţa. Dimache a continuat să-l lovească cu picioarele, în cap. Apoi, a aruncat două tăvi spre martorii care încercau să-l liniştească. Nu i-a nimerit, lovind în schimb televizorul, câteva pahare şi două sticle de băutură. Doar sosirea echipei de intervenţie a putut să-l liniştească pe scandalagiu, acesta fiind scos din local. Ulterior avea să se constate că Dimache reuşise să distrugă televizorul, 20 pahare de vin, o sticlă de whisky, una de votcă, o masă de sticlă, un scaun, 5 căni de ceai, 4 scrumiere şi 12 farfurii, în valoare totală de 2.940 lei.

Patronul barului a avut nevoie de peste două săptămâni de tratament pentru a se vindeca. Culmea, a doua zi, scandalagiul s-a întors la bar pentru a-şi căuta cheile, cu acest prilej ameninţând-o pe soţia patronului.

În faţa instanţei, Dimache a afirmat că fusese lovit, înjurat şi umilit de patron, el acţionând doar de frică. Afirmaţiile sale au fost contrazise însă de înregistrările video, din care rezultă că G.P. nu se manifestase violent. Pentru faptele sale, Dimache a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani şi o lună de închisoare în regim de detenţie. Sentinţa nu este definitivă, dosarul urmând să fie supus atenţiei judecătorilor de la Curtea de Apel la sfârşitul lunii martie.

Comentarii