A fost reținut elevul care și-a înjunghiat un coleg de 5 ori din cauza unei fete

marți, 07 februarie 2023, 17:11
2 MIN
 A fost reținut elevul care și-a înjunghiat un coleg de 5 ori din cauza unei fete

 Tânărul de 16 ani acuzat că l-a înjunghiat cu un cuțit pe un elev al Liceului cu Program Sportiv Brăila a fostreținut pentru 24 de ore. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a declarat că minorul acuzat de infracțiunea de tentativă de omor și-a recunoscut fapta, iar victima se află în spital în stare stabilă, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Potrivit anchetatorilor, în după-amiaza zilei de 6 februarie, doi adolescenți de 16 ani, elevi la licee diferite, urmare a unei discuții contradictorii având la bază relația de amiciție cu o adolescentă, s-au întâlnit după terminarea orelor pentru a rezolva divergențele dintre ei. Inculpatul minor i-a aplicat persoanei vătămate cu un corp tăietor-înțepător (n.r. – un cuțit) lovituri active repetate, cauzându-i leziuni în zona craniană și toraco-abdominală, care au presupus intervenția chirurgicală de urgență, viața celui agresat fiind pusă în pericol.

Inculpatul minor a fost reținut pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de tentarivă de omor, urmând să fie prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Loviturile suferite s-au produs prin lovirea activă repetată cu un corp tăietor-înțepător, necesitând 16-18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Suspectul minor cunoștea faptul că persoana vătămată este sportiv și a conștientizat că nu îi va face față, după cum au arătat surse din rândul anchetatorilor, astfel că a luat de la domiciliu un cuțit de bucătărie cu lungimea de de aproximativ 34 cm.

După ce s-au întâlnit, suspectul a refuzat să se bată în fața liceului, mergând în zona laterală a unității de învățământ. Aici a avut loc conflictul fizic, ocazie cu care suspectul i-a aplicat persoanei vătămate lovituri active repetate cu cuțitul în zona toraco-abdominală.

 

Comentarii