A încasat o bătaie soră cu moartea după ce a hărățit patru adolescenți amețiți de bere

marți, 20 aprilie 2021, 01:57
3 MIN
 A încasat o bătaie soră cu moartea după ce a hărățit patru adolescenți amețiți de bere

Un sătean din Fântânele a încasat o bătaie soră cu moartea după ce a făcut tot posibilul pentru a provoca un grup de tineri. El a rămas cu sechele grave, iar tinerii s-au ales cu condamnări într-un dosar penal pentru tentativă de omor. Sentinţa Tribunalului a nemulţumit pe toată lumea, verdictul final urmând să fie dat de Curtea de Apel.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în seara zilei de 6 iulie 2019 şi a început din nimic. Spre deosebire de alte situaţii, în acest caz cei implicaţi nu se duşmăneau şi nu avuseseră niciun conflict anterior. La data respectiv, Marian Hanu, Mihail Iacob, Alexandru Bejenaru şi Anton Gabor merseseră la un bar din comună. Deşi majoritatea erau minori, ei au băut bere la halbă şi au ascultat muzică. După scurt timp, în bar a intrat şi M.N., însoţit de doi prieteni. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, M.N. s-a deplasat la masa celor patru tineri, le-a închis boxa la care ascultau muzică şi i-a înjurat. Pentru a evita un conflict, patronul barului i-a dat pe toţi afară, pretextând că vrea să închidă.

Cititi si: Bătaie la ieşirea din magazin: a „subtilizat“ în geantă o sticlă cu alcool

Afară, M.N. şi-a continuat comportamentul agresiv, dezbrăcându-se de tricou şi lovindu-l cu pumnul în piept pe unul dintre tineri. Din cauza elanului şi a alcoolului, M.N. a căzut, ridicându-se însă singur. Nici de această dată, tinerii nu au răspuns la provocare, cel lovit fiind împiedicat de ceilaţi să riposteze.

Ulterior, M.N. s-a îndreptat împreună cu prietenii săi spre primărie, urmaţi la mică distanţă de grupul de tineri. La aproximativ 130 de metri distanţă de barul unde începuse conflictul, tinerii au aruncat mai multe pietre spre M.N. Acesta s-a îndreptat spre ei, pregătit de luptă. Unul dintre tineri l-a lovit cu pumnul în faţă. M.N. a căzut la pământ, fără a ţipa de durere şi fără a mai riposta, pierzându-şi probabil cunoştinţa. Tinerii au continuat însă să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Avea să aibă nevoie de o lună şi jumătate de îngrijiri medicale. În urma bătăii, şi-a pierdut complet capacitatea de muncă pentru un an, având nevoie de însoţitor. Anul trecut, i-a fost stabilit gradul 3 de invaliditate.

Cititi si: Doi poliţişti şi-au bătut joc de un agricultor din Scânteia. L-au abandonat în centrul oraşului

În aprecierea sentinţei, magistraţii Tribunalului au precizat că „nu se poate omite împrejurarea că victima a avut o contribuţie semnificativă în declanşarea şi degenerarea în violenţe fizice a conflictului“.

Ca urmare, sentinţele au fost îndreptate spre minimul legal. Cea mai aspră sentinţă, de 3 ani şi 6 luni de închisoare, a fost dată singurului inculpat major. Ceilalţi trei au fost condamnaţi la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de câte 1 an, 5 luni şi 22 de zile. Totodată, ei vor trebui să plătească victimei 1.500 lei ca daune materiale şi 50.000 de lei cu titlu de daune morale. Dosarul va fi reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii