A murit renumitul bucătar australian Bill Granger. Avea doar 54 de ani

miercuri, 27 decembrie 2023, 10:22
2 MIN
 A murit renumitul bucătar australian Bill Granger. Avea doar 54 de ani

Renumitul bucătar australian Bill Granger, "naşul" pâinii prăjite cu avocado, a murit la vârsta de 54 de ani, în ziua de Crăciun.

El a murit într-un spital din Londra, cu soţia şi cele trei fiice alături de el. Cauza morţii sale nu a fost făcută publică.

"Va fi ţinut minte ca "Regele micului dejun", pentru că a transformat mâncarea nepretenţioasă în ceva special, plin de soare", a transmis familia pe Instagram.

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, Granger a publicat 14 cărţi de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune şi a deschis mai mult de o duzină de restaurante în oraşe precum Sydney, Londra şi Tokyo.

Granger a fost iubit de gurmanzii din întreaga lume, dar şi de colegii săi bucătari.

"Mi se rupe inima să aud asta. Atât de crud", a scris Nigella Lawson, autoare de cărţi de bucate şi bucătar TV, pe Instagram.

Legenda culinară Jamie Oliver i-a adus un omagiu lui Granger, pe care l-a numit "un om minunat" şi un "suflet bun şi calm".

"Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar", a scris el pe Instagram.

Granger şi-a început cariera în 1993, după ce a renunţat la şcoala de artă pentru a deschide primul său restaurant în Sydney, când avea doar 23 de ani.

Bills – o cafenea de colţ însorită – a devenit renumit pentru mâncăruri simple, cum ar fi pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere şi cafea de cea mai bună calitate.

Popularitatea sa a explodat, iar de acolo a deschis filiale în străinătate – inclusiv un întreg lanţ de restaurante Granger & Co. în Londra.

Impactul său a fost atât de mare încât, în ianuarie, Granger a fost distins cu Medalia Ordinului Australiei – una dintre cele mai importante distincţii ale ţării – pentru contribuţia sa la turism şi ospitalitate, potrivit news.ro.

Comentarii