A scăzut şi la nivelul judeţului Iaşi numărul de cazuri de coronavirus

marți, 15 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 A scăzut şi la nivelul judeţului Iaşi numărul de cazuri de coronavirus

Scădere bruscă a numărului de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus atât la nivel naţional, cât şi la nivel de judeţ.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, 14 decembrie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 23.819 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 67 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă când s-au înregistrat 217 de infectări în 24 de ore.

De asemenea, ieri, au fost externate 11 persoane din reţeua medicală COVID. Se menţine în continuare un număr mare de decese. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, cinci ieşeni din rândul persoanelor confirmate pozitiv au pierdut lupta cu boala, numărul total de decese ajungând la 391.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, erau ocupate 500 de paturi, dintre care 65 sunt paturi ATI.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, 65 erau ocupate, iar două erau libere, respectiv la Spitalul CF Iaşi. În spitalele suport COVID-19, în zonele de confirmaţi, mai erau libere 188 de paturi.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI. La nivelul judeţului există 21 de bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" Iaşi.

Comentarii