Abel din Voineşti, un personaj total negativ: la 24 de ani a adunat condamnări cât pentru două vieţi de infractor

marți, 13 aprilie 2021, 01:50
2 MIN
 Abel din Voineşti, un personaj total negativ: la 24 de ani a adunat condamnări cât pentru două vieţi de infractor

Cu toate acestea, pare a avea şi noroc: judecătorii ieşeni nu i-au recunoscut condamnările de prin toată Europa, iar pentru grozăviile de la Iaşi i-au dat cu suspendare

 

La Voineşti, Abel nu este personajul pozitiv. Un sătean a fost condamnat, dar cu suspendare, după mai multe acte de teribilism la volan. Deşi prin sentinţa dată de judecători va rămâne în libertate, Abel Gangal a făcut apel împotriva deciziei.

Prima faptă din lista celor pentru care a fost trimis în judecată a fost comisă de Gangal în octombrie 2019, când acesta se afla la volanul unui BMW de două tone. Autoturismul nu era asigurat, aşa că poliţiştii l-au amendat şi i-au reţinut certificatul de înmatriculare, fiind retrase totodată şi plăcuţele de înmatriculare. Lui Gangal i s-a suspendat şi dreptul de a conduce autovehicule, pe o perioadă de o lună. După doar patru zile, când încă nu răsărise soarele, Gangal se afla din nou la volan, pe drumul principal din satul Slobozia. Din cauza vitezei şi a carosabilului umed, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit în plin doi cai aflaţi pe marginea şoselei. Cele două animale au fost ucise pe loc, organele interne şi membre ale acestora fiind împrăştiate pe drum. După impact, BMW-ul a trecut prin gard, intrând în curtea unei localnice. A urmat un nou proces.

Anul următor, în mai, Gangal s-a urcat la volanul unui alt BMW, chiar dacă nu avea permis, ieşind din nou la plimbare prin sat. Într-o curbă, observând o maşină de poliţie venind din sens contrar, pentru a evita o coliziune frontală Gangal a virat la dreapta şi s-a înfipt într-o autoutilitară Volkswagen, parcată în faţa unei case.

La doar 24 de ani, Gangal colecţionase deja condamnări şi în străinătate, respectiv o amendă pentru furt şi una pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului, în Cipru, şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru furt, în Germania. Aceste condamnări nu au fost însă recunoscute de către instanţele naţionale, nefiind astfel luată în calcul recidiva. Gangal şi-a recunoscut faptele, ceea ce i-a atras o condamnare de 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani. De asemenea, i s-a interzis să se mai urce la volan timp de trei ani. Apelul declarat de Gangal împotriva sendinţei va fi judecat la sfârşitul lunii viitoare.

 

 

Comentarii