Abia eliberat din puşcărie, a intrat pe fereastra unui apartament din Copou

joi, 10 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 Abia eliberat din puşcărie, a intrat pe fereastra unui apartament din Copou

Un timişorean stabilit la Iaşi s-a gândit să facă rost prin furt de banii necesari pentru a pleca la muncă în străinătate. Dumitru Beşleagă voia să ajungă în Franţa, dar i se părea că, muncind cu ziua, nu strânge suficient de repede banii necesari.

La sfârşitul lunii mai a anului trecut, Beşleagă a fost eliberat condiţionat din executarea unei pedepse privative de libertate pentru furt calificat. A venit la Iaşi, stabilindu-se în Păcurari, la domiciliul concubinei sale.

În decurs de două săptămâni, nu strânsese încă destui bani pentru a pleca în Franţa, aşa că în noaptea de 9/10 iunie a escaladat balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de peste drum de Seminarul Ortodox.

Într-un portofel aflat pe dulapul din hol a găsit suma de 1.000 de lei pe care a sustras-o. Din sufragerie a furat un laptop, iar de pe balcon a luat bicicleta. Victima furtului a estimat prejudiciul la aproximativ 5.800 de lei.

Prinderea hoţului a fost doar o chestiune de timp. Camerele video din zonă suprinseseră scena furtului, iar Beşleagă lăsase în apartament suficiente amprente pentru a fi uşor identificat.

Pe 1 august, bărbatul era audiat ca suspect în prezenţa unui avocat desemnat din oficiu. Şi-a recunoscut fapta şi a descris-o detaliat. În timpul procesului, Beşleagă a precizat că vrea să se împace cu păgubitul. Acesta a refuzat înţelegerea, dar nu a prezentat în instanţă niciun document care să ateste valoarea bunurilor furate.

Ca urmare, acţiunea sa civilă a fost respinsă. În schimb, Beşleagă a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, la care s-au adăugat 85 de zile rămase din condamnarea anterioară. Apelul declarat de inculpat va fi judecat la sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii