Absolvenţii de la Teologie au depus jurământul de credinţă

luni, 08 iulie 2019, 01:56
2 MIN
 Absolvenţii de la Teologie au depus jurământul de credinţă

Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ au depus jurământul de credinţă în cadrul unei ceremonii festive, înainte de cursul festiv al promoţiei 2019 având loc şi o slujbă religioasă, în cadrul căreia Părintele Mitropolit Teofan a hirotonit un preot şi a hirotesit trei clerici, membri ai Facultăţii de Teologie Iaşi. Astfel, părintele lect. univ. dr. Roger Coresciuc şi părintele secretar Adrian Cucu au fost hirotesiţi de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei întru iconom stavrofor, iar părintele diacon lect. dr. Sorin Mihalache a primit rangul de arhidiacon.

Absolvenţii Facultăţii de Teologie, secţia Teologie Pastorală, Teologie Asistenţă socială şi Teologie Artă sacră, alături de preoţii profesori şi părinţii acestora au participat apoi la cursul festiv organizat la Centrul de Evenimente „Agora“.

Pe parcursul evenimentului au luat cuvântul preoţi profesori ai Facultăţii de Teologie, dar şi reprezentanţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost premiaţi şefii de promoţie şi au fost acordate diplome tuturor absolvenţilor.

„Şeful de promoţie amintea în cuvântul său despre chemarea pe care aţi simţit-o cu toţii acum patru ani, unii mai mult, alţii mai puţin, ca să urmaţi pe Domnul. Este cuvântul pe care l-am ascultat duminica trecută la Dumnezeiasca Evanghelie, Chemarea Apostolilor, «Venţi după Mine», sau ceea ce înainte Domnul, prin gura profetului Ioil, «Veniţi la Mine cu toată inima voastră». Aţi venit la Domnul cu toată inima voastră, cu jumătate de inimă, cu un sfert de inimimă, aţi mai pierdut ceva din inima pe parcurs, unii aţi câştigat ceva din această inimă de-a lungul acestor ani. Singur este Dumnezeu care cunoaşte adâncimile duhului fiecăruia“, a punctat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în cadrul cursului festiv.

Festivitatea de absolvire a studenţilor de la Facultatea de Teologie a fost organizată de Fundaţia Alumni a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

Comentarii