Actorul Gerard Depardieu, acuzat că ar fi violat o jurnalistă în timpul unui interviu

miercuri, 20 decembrie 2023, 09:57
2 MIN
 Actorul Gerard Depardieu,  acuzat că ar fi violat o jurnalistă în timpul unui interviu

Jurnalista şi scriitoarea spaniolă Ruth Baza a făcut o plângere în Spania împotriva actorului francez Gérard Depardieu pentru un presupus viol care ar fi avut loc la Paris în 1995. În vârstă de 23 de ani la momentul respectiv, Ruth Baza a intervievat actorul pentru revista Cinemanía și a declarat că a fost agresată sexual în timpul interviului. Ea a menționat că a fost o intruziune fără consimțământul ei și că s-a simțit paralizată în timpul acestui incident, care ar fi avut loc în incinta fostei societăți de producție Roissy Films.

În ciuda faptului că poliția și parchetul nu au putut confirma plângerea depusă, aceasta este a treia acuzație de violență sexuală îndreptată împotriva actorului din 2018 încoace. Baza a explicat că, în timpul interviului, Depardieu a început să o sărute fără consimțământ, atingându-i trupul și intimul fără să îi ofere posibilitatea de mișcare sau reacție.

Ea a dezvăluit că amintirile incidentului au revenit după ce a citit ancheta publicată de Mediapart, care conținea acuzații similare din partea altor 13 femei împotriva actorului. Deși din punct de vedere legal faptele ar fi prescrise în Franța, Baza a decis să depună plângerea cu speranța că ar putea încuraja și alte persoane să ia aceeași măsură.

Depardieu, un simbol național în Franța, a fost implicat în alte acuzații similare, însă a negat constant toate aceste incidente. Chiar și după acuzațiile din 2020, el a continuat să beneficieze de o anumită indulgență publică. Recent, un reportaj difuzat pe France 2 a expus comentariile misogine și jignitoare făcute de actor despre femei, inclusiv observații inadecvate la adresa unei fetițe. O a doua plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă de o altă actriță, referitoare la evenimente din 2007, însă pare că termenul de prescripție a expirat pentru acestea. Depardieu neagă și aceste acuzații.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii