Administrarea Transagropolis se licitează la CJ a patra oară

marți, 21 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Administrarea Transagropolis se licitează la CJ a patra oară

A patra intrare pe platforma electronică de achiziţii publice a procedurii de atribuire a administrării şi operării parcului agroindustrial de la Leţcani s-a făcut săptămâna trecută la aceeaşi valoare totală estimată de 18,47 de milioane de lei, ca şi în primele trei dăţi.

Suma a fost calculată având în vedere valoarea bunurilor de retur de 16,05 milioane de lei, valoarea cifrei de afaceri estimate de 2,41 milioane şi durata concesiunii, de 5 ani.

Valoarea minimă a redevenţei este de 22.425 de lei. Nivelul acestei obligaţii a constituit 75 la sută din punctajul acordat la licitaţie (componenta financiară), iar nivelul tarifelor de utilizare, plătibile de către utilizatori, 25 la sută (15 la sută tariful pe mp/lună în celulele de depozitare, 10 la sută tariful pe mp/lună pentru spaţiile de birouri).

Termenul limită de depunere a ofertelor este 3 iunie. La primele trei licitaţii pentru concesionarea Transagropolis nu s-a înregistrat nicio ofertă. Iniţiat în 2012, Centrul de Transfer Tehnologic pentru Agricultură (Transagropolis) a stat mai multă vreme nefolosit, riscând să piardă finanţarea europeană din cauza neîndeplinirii unor indicatori.

Spaţiile centrului care a presupus o investiţie de 2,8 milioane de euro au fost ocupate după mai multe licitaţii abia la începutul anului 2017.

Comentarii