Advertorial

Admiterea la Politehnica ieșeană continuă: se pot depune dosare până pe 25 iulie

luni, 22 iulie 2019, 13:50
3 MIN

Mai este o săptămână de admitere la studiile de licență și de master la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași ( TUIASI – www.tuiasi.ro/admitere ), iar numărul dosarelor depuse până în prezent se apropie de cifrele record din 2017. Mai sunt însă locuri disponibile astfel încât orice absolvent care dorește să schimbe lumea înconjurătoarea, să descopere fascinanta lume a ingineriei și a arhitecturii, are posibilitatea să se înscrie, plătind o singură taxă și depunând un singur dosar, la oricâte specializări dorește de la cele 11 facultăți ale TUIASI. Pot fi depuse în continuare dosare până pe 25 iulie.

Pe www.admitere2019.tuiasi.ro găsiți situația online în timp real a admiterii, cât și detalii despre cum se completează formularul online și tot aici vor fi afișate și primele rezultate după finalizarea admiterii.

Anul acesta, TUIASI a scos la concurs circa 2.400 de locuri bugetate pentru studenții români, 80 dintre acestea fiind destinate celor care provin din licee aflate în mediul rural, și încă 300 de locuri bugetate pentru românii de pretutindeni, unde cei mai mulți au fost în anii precedenți candidații din Republica Moldova. Comparativ cu anul trecut, sunt 200 de locuri cu bursă pentru aceștia din urmă, fiind vorba de o creștere la 60-70%.

Înscrierea la Facultatea de Arhitectură și la cea de Automatică și Calculatoare s-a încheiat deja, iar cei care vor fi declarați admiși la oricare dintre facultățile TUIASI pot urma și cursuri de formare la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina departamentului – http://www.dppd.tuiasi.ro/

Este pentru al treilea an în care la TUIASI este implementat TUIAȘI un model de admitere mai dinamic, cu o structură arborescentă, care înseamnă mai puține taxe pentru absolvenții de liceu care vor să devină politehniști, un sistem complex, informatizat integral, de repartizare a locurilor și candidaților, posibilitatea de a alege zeci de specializări printr-un singur formular și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților.

Distribuirea ulterioară pe facultăți și specializări se va face automat cu o aplicație informatică, după ce se va încheia întreg procesul de admitere.Premianții de la olimpiadele naționale și internaționale vor putea opta pentru oricare dintre facultățile universității, în domeniul lor de studiu.După ce vor fi afișate rezultatele finale va urma procesul de confirmare, când tinerii își vor aduce actele în original pentru a completa dosarele și vor stabili facultatea pe care doresc să o urmeze. Sistemul întreg se va afla într-o dinamică complexă în tot acest timp, fiind actualizat în timp real pentru a avea o evidență asupra situației înscrierilor și a locurilor rămase libere.

La TUIASI viitorii studenți sunt așteptați cu 11 facultăți, o școală de inventică, 100 de amfiteatre, 670 de laboratoare, 4060 de burse de studii, 295 de burse în străinătate și un campus în care să se bucuri de toate capriciile vieții de student. TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.De mai bine de două secole, de pe băncile universității au plecat specialiști în domeniile ingineriei electrice, electronicii, construcțiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii, textilelor, mecanicii sau chimiei.

Tinerii pot alege una dintre cele 64 specializări la licenţă (dintre care trei în limba engleză), 77 la master (dintre care două în engleză) şi 19 la doctorat. La majoritatea facultăţilor poți intra pe bază de dosar și ți se vor lua în calcul notele de la Bacalaureat.

Comentarii