Aerostar va face la Iaşi un hangar de 6 milioane de euro

marți, 29 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Aerostar va face la Iaşi un hangar de 6 milioane de euro

Aerostar va investi 5,6 milioane euro la Iaşi. În acest sens, compania a făcut public un anunţ pentru acţionari în care a arătat că a fost semnat un contract de antrepriză.

Potrivit anunţului, contractul are ca obiect lucrări de autorizare, proiectare, construire hangar de mentenanţă aeronave civile şi anexa tehnică, instalaţii, amenajări edilitare şi împrejmuire teren pentru punctul de lucru deschis în zona Aeroportului Internaţional Iaşi. „Durata acestuia este de 18 luni, iar valoarea totală este de 5.600.000 euro, exclusiv TVA.

Finanţarea acestei achiziţii este asigurată din surse proprii“, se arată în anunţul publicat pe Bursa de Valori Bucureşti.

În toamna anului trecut, Aerostar a semnat un contract de concesiune a unei suprafeţe de 16.000 mp cu Consiliul Judeţean (CJ), terenul fiind amplasat în incinta aerogării ieşene.

Compania băcăuană va achita o redevenţă anuală de 10.500 euro pe o perioadă de 49 de ani. Intenţia Aerostar este să construiască o unitate de mentenanţă (hangar) pentru avioane civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, aeronave folosite cu predilecţie de companiile care operează zboruri la Iaşi.

În 2016, când Aerostar şi-a făcut publică intenţia de a investi la Iaşi, directorul companiei Grigore Filip preciza că valoarea investiţiei totale în capitala Moldovei, etapizată pe mai mulţi ani, va ajunge în final la circa 10 milioane euro.

În acelaşi timp, potrivit lui Filip, la unitatea de la Iaşi se va putea lucra simultan la trei avioane. Terenul concesionat se află la mai puţin de 500 metri de zona terminalelor.

Comentarii