Afacerile din România ale lui Hunter Biden, în centrul acuzaţiilor aduse de justiţia americană

sâmbătă, 09 decembrie 2023, 09:20
1 MIN
 Afacerile din România ale lui Hunter Biden, în centrul acuzaţiilor aduse de justiţia americană

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost pus sub acuzare joi pentru nouă acuzaţii de evaziune fiscală. Una dintre acuzaţii se referă şi la afacerile din România ale lui Biden Jr, potrivit ziarului american Wall Street Journal. Actul procurorilor face referire la un acord între Hunter Biden şi omul de afaceri român desemnat prin iniţialele G.P. – cel mai probabil Gabriel Popoviciu. ”În toamna anului 2015, pârâtul (Hunter Biden – n.red.) a încheiat un acord verbal cu Asociatul de afaceri 1 pentru a ajuta un om de afaceri român, G.P., să conteste acuzaţiile de dare de mită cu care se confrunta în ţara sa de origine. G.P. a plătit o entitate asociată cu Asociatul de afaceri 1, prin intermediul afacerii româneşti a lui G.P. Între noiembrie 2015 şi mai 2017, entitatea Asociatului de afaceri 1 a primit aproximativ 3.101.258 de dolari, sumă care a fost împărţită aproximativ în trei părţi între Pârât, Asociatul de afaceri 1 şi Asociatul de afaceri 2”, se arată în actul oficial de acuzare al procurorilor americani, publicat the The New York Times.

Acuzaţiile procurorilor vin după ce Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor din SUA a dezvăluit în luna mai că peste un milion de dolari a fost transferat de la un om de afaceri român corupt către familia Biden, potrivit unei relatări The New York Post de la acel moment.

„În timp ce vicepreşedintele Biden dădea lecţii României despre anticorupţie, în realitate el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul său şi familia sa să strângă bani”, a declarat în 9 mai preşedintele comisiei, republicanul James Comer, în cadrul unei conferinţe de presă.

Comisia Camerei a prezentat documente bancare pentru a descrie modul în care 3 milioane de dolari ar fi fost transferate de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu la Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 şi mai 2017. Din cele 3 milioane de dolari, se arată în memoriu, aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparţinând lui Hunter Biden, primei nurori Hallie Biden şi unui membru anonim al familiei Biden.

Vezi mai multe detalii pe G4MEDIA

 

 

Comentarii