Afaceristul amator de alcool şi Xanax, care a fost la un pas să omoare un copil, rămâne în arest

sâmbătă, 03 august 2019, 01:50
1 MIN

Judecătorii ieşeni au respins contestaţia formulată de omul de afaceri Dumitru Maricel Stan. Individul de 55 de ani este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive, dar şi de vătămare corporală din culpă. Potrivit anchetatorilor, în seara de 22 iulie, în jurul orei 19.00, Maricel Stan a condus un Mercedes cu numărul de înmatriculare IS 12 XFV pe Aleea Sadoveanu din Iaşi, dinspre Rond Agronomie spre localitatea Breazu.

„În dreptul Muzeului Mihail Sadoveanu, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar, a intrat în coliziune şi a dislocat un stâlp de beton şi un indicator rutier, acroşând şi persoana vătămată minoră M.J.C, cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, a precizat Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Maricel Stan era băut, dar şi sub influenţa unor susbstanţe psihotrope de genul celor din pastilele Xanax, găsite în maşina sa imediat după accident. Tot în vehicul a fost găsită şi o sticlă de whiskey Jack Daniel’s. Cele două probe de sânge prelevate de la individ au relevat valori de 1,41 g/l alcool, respectiv de 1,17 g/l. Maricel Dumitru Stan este asociat, alături de soţia sa, la două firme cu sediul în Iaşi.

Comentarii