Aflată în divorţ la Hârlău, o femeie a obţinut în instanţă dreptul de a lua copilul peste Prut

luni, 09 august 2021, 01:50
2 MIN
 Aflată în divorţ la Hârlău, o femeie a obţinut în instanţă dreptul de a lua copilul peste Prut

O basarabeancă din Bălţi şi-a imaginat că-şi va putea reface viaţa alături de un ieşean din Hârlău. Planurile au fost una, iar realitatea alta, cei doi ajungând la divorţ. În plus, în urma agresiunilor fizice ale soţului, femeia s-a adresat instanţei, solicitând suplinirea acordului bărbatului pentru a putea pleca din România alături de copilul comun.

Asistentă medicală la spitalul clinic din Bălţi şi având deja un copil, A.M. l-a cunoscut pe B.D., cu care s-a şi căsătorit în ianuarie 2019. În decembrie, li s-a născut un copil, după aceasta cei doi mutându-se la Hârlău, în apartamentul lui B.D.

Totul a fost bine între cei doi, până când bărbatul i-a propus să se mute la Cepleniţa, în casa părinţilor săi, o casă fără utilităţi şi care nu putea asigura condiţiile de trai cu care femeia era obişnuită. A.M. a refuzat, ceea ce l-a făcut pe B.D. să devină violent, agresivitatea acestuia manifestându-se mai ales asupra băiatului mai mare al femeii.

Pe 24 iunie, B.D. a lovit-o cu palma şi pumnii, iar când femeia a început să strige după ajutor, i-a rupt telefonul şi a luat smartwatch-ul copilului. Acesta a reuşit să fugă şi să anunţe poliţia printr-un apel făcut de pe telefonul unei vecine. A fost momentul în care femeia s-a hotărât să divorţeze.

Luna trecută, A.M. a cerut, în regim de urgenţă ca autoritatea părintească asupra copilului comun să îi revină în mod exclusiv până la soluţionarea divorţului. Totodată, ea a cerut suplinirea acordului soţului pentru a putea obţine un paşaport pe numele copilului în vederea plecării în Republica Moldova.

În prezent, femeia s-a mutat la Bucureşti, la sora sa. În faţa instanţei, bărbatul a afirmat că dimpotrivă, femeia este cea care provoacă scandal, motiv pentru care s-a şi mutat la Cepleniţa. El vine însă frecvent la Hârlău pentru a petrece timp cu copilul său şi a asigura familiei mijloacele de trai. A negat actele de violenţă.

Actele depuse în instanţă şi depoziţiile martorilor au creionat o situaţie apropiată de cea susţinută de femeie. Ca urmare, au aprobat solicitările acesteia, dispunând totodată ca alocaţia copilului să fie plătită în contul său. Pronunţată joi, sentinţa Judecătoriei Hârlău se află încă în termenul de apel, dar ea este deja executorie. 

Comentarii