Agricultori din Botoșani, bătuți și amenințați de un individ care intenționa să le ia pământurile

miercuri, 19 mai 2021, 22:59
1 MIN
 Agricultori din Botoșani, bătuți și amenințați de un individ care intenționa să le ia pământurile

Un individ din Botoșani a amenințat agricultorii dintr-o comună timp de aproape un an, pentru a-i forța să-i vândă lui pământurile. Nu de puține ori a recurs și la violențe ori distrugeri, astfel că bărbatul a fost arestat preventiv.
 

Bărbatul a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Botoșani, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, ameninţare, furt şi lovire sau alte violenţe, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu, citată de Agerpres.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada august 2020 – aprilie 2021, bărbatul de 41 de ani, s-ar fi deplasat pe mai multe terenuri agricole de pe raza comunei Prăjeni şi ar fi lovit persoanele vătămate în momentul în care acestea desfăşurau activităţi agricole, le-ar fi distrus componente ale caroseriei utilajelor agricole şi le-ar fi sustras cheile de contact ale utilajelor, cu scopul de a le intimida în vederea cedării terenurilor pe suprafaţa cărora îşi desfăşurau activitatea”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Pe 12 mai polițiștii i-au percheziționat locuința suspectului, de unde au ridicat mai multe obiecte care vor fi folosite ca probe. Pe numele lui a fost emis atunci un mandat de aducere, însă, pentru că s-a sustras anchetei, a fost ridicat de poliţişti şi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, arată sursa citată.

 

Sursa: Știrile Pro TV

Comentarii