Agronomia a început semestrul al II-lea cu toate cursurile integral faţă în faţă

miercuri, 16 februarie 2022, 02:56
2 MIN
 Agronomia a început semestrul al II-lea cu toate cursurile integral faţă în faţă

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USV) a hotărât ca în semestrul al II-lea, al anului universitar 2021-2022, pentru toate formele de învăţământ, activitatea didactică să se desfăşoare faţă în faţă (on-site). Aceasta a fost şi metoda de desfăşurare a activităţii din primul semestru la Agronomie, fiind singura universitate din Iaşi, alături de UMF, care a derulat integral toate activităţile didactice faţă în faţă.

Astfel, de pe 14 februarie, timp de 14 săptămâni, studenţii USV Iaşi vor fi în campus pentru a participa la cursuri şi activităţile practice, conform structurii anului universitar. Prezenţa studenţilor în amfiteatre este posibilă doar cu păstrarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva infectării cu COVID-19.

„Conform deciziilor luate de către conducerea USV Iaşi, la toate facultăţile, studenţii de la ciclul de licenţă, masterat şi doctorat, învăţământ cu frecvenţă, participă faţă în faţă la cursuri, seminarii şi laboratoare. Este un efort deosebit depus pentru respectarea normelor de distanţare, însă ne avantajează faptul că avem spaţii suficient de generoase încât să putem respecta toate regulile. Pentru asigurarea unui act de educaţie de calitate este foarte importantă prezenţa faţă în faţă şi din acest motiv încurajăm ca acest proces să se desfăşoare în acest mod, în toate spaţiile didactice şi de practică ale universităţii”, a declarat prof.dr. Costel Samuil, prorector responsabil cu activitatea didactică la USV Iaşi.

În total, la USV Iaşi studiază aproximativ 4.500 de studenţi, dintre care aproximativ 700 sunt în anul întâi de studii la cele trei cicluri universitare. Totodată, anul acesta vor putea fi organizate şi cursurile festive şi balurile de absolvire, câtă vreme nu vor apărea noi restricţii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii